SLM heeft al 4 kisten op het oog

Fusion x64 TIFF File
Fusion x64 TIFF File
Een delegatie van lease maatschappij Aegis Aircraft Leasing LLC is gisteren in de ochtend uit Suriname vertrokken na een gespreksronde met deskundigen van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) te hebben gehad. Die komen vandaag uit met een officieel aanbod voor 2 toestellen die de SLM wil inhuren. De 2 machines waar er over onderhandeld wordt, zijn momenteel in China. Wordt het aanbod goed bevonden, zal er een letter of intend worden ondertekend. Vervolgens vliegt de Technische Dienst van de SLM over om een inspectie uit te voeren. Voldoen de kisten aan de vereisten van de SLM, dan is er een overeenkomst mogelijk.
SLM heeft inmiddels vier Boeing 737-700s op het oog. Naast Aegis Aircraft Leasing LLC wordt er mogelijk nog met een andere lease maatschappijen onderhandeld voor het inhuren van 2 kisten. Beide leasemaatschappijen kunnen 2 Boeing 737-700s ter beschikking stellen. Uiteindelijk zal de SLM wel met maar 1 leasemaatschappij in zee gaan. Het zijn allemaal kisten die ongeveer 19 jaren oud zijn. In de luchtvaart is dit volgens SLM-directeur Robbi Lachmising een normale zaak. De kosten voor de lease wordt nog niet prijsgegeven. Als er geleased wordt, gaat de SLM voor een leasecontract van tussen de 6 en 9 jaar.
Volgens Lachmising is er vooralsnog geen behoefte aan een extra kist naast de 2 die worden ingehuurd. “Zoals de routeschema’s er nu uitzien, hebben wij aan deze 2 voldoende. Natuurlijk zullen wij niet stil blijven zitten. Aan de andere kant moet je roeien met de riemen die je hebt. Financieel gezien, zullen wij het met deze 2 voorlopig moeten doen”, stelt de SLM-directeur. SLM staat voor grote uitdagingen. De vliegmaatschappij moet haar vliegroutes uitbreiden. De voorlopige bestemmingen van de SLM zijn Amsterdam, Orlando (USA), Aruba, Belém Do Para (Brazilië), Curaçao, Cayenne (Frans Guyana), Georgetown (Guyana), Miami (USA), Port of Spain (Trinidad) en Paramaribo. Havana, Dominica, Zweden en de Antillen worden momenteel bekeken. Op de MID Atlantische route wil de SLM met tweemotorige vliegtuigen vliegen. Die vloot moet op een iets langer termijn ook worden vervangen. Studies voor mogelijke nieuwe aanschaf zijn ook daarvoor in voorbereiding.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!