Personeel Medische Zending op 1 september uitbetaald

De voorzitter van de Medische Zending Werknemers Organisatie (MZWO), Roy Haverkamp, wist gisteren tijdens een interview met Dagblad Suriname te bevestigen dat het personeel reeds is uitbetaald. De uitbetaling heeft op vrijdag 1 september plaatsgevonden. De voorzitter was vooral blij gestemd dat deze maand de samenleving alsook het personeel van eventueel ongerief gespaard kon blijven. “Het is niet prettig wanneer je de hele maand hebt gewerkt en ook nog de maandelijkse verplichtingen moet voldoen en niet tijdig over je salaris kan beschikken. Eind van deze maand gaat de school weer beginnen en kijkt de samenleving in dat kader weer tegen de reguliere uitgaven aan. We blijven een beroep doen op verantwoordelijken dat er steeds tijdig gestort wordt.”
Volgens Haverkamp, zoals hij dit zou hebben vernomen, zou de minister van Financiën hebben gezegd dat hij voortaan rechtstreeks de gelden op de rekening van de medewerkers zal storten. “Ik weet echter niet hoe dat mogelijk zal zijn. Mensen hebben inhoudingen en dat wordt opgemaakt bij de Medische Zending en indien dat gebruikt wordt, is het geen probleem, maar als het geld naar de banken overgemaakt wordt en de aflossingen worden niet afgetrokken, krijg je weer een ander probleem. We hopen dat er in ieder geval een regeling wordt getroffen dat de mensen verlost zijn van dit probleem om steeds te moeten wachten op hun geld”, aldus MZWO-voorzitter Haverkamp.
De bond had reeds een week geleden haar ongerustheid kenbaar gemaakt middels een brief, aangaande een eventuele late uitbetaling van salarissen. Er was namelijk de 29ste van de maand augustus nog niet uitbetaald en men vreesde dat dit een herhaling zou zijn van de afgelopen maand toen het personeel pas op de 8ste dag van augustus uitbetaald werd. De bondsvoorzitter deed een beroep op de instanties erop te letten dat de uitbetaling op tijd plaatsvindt.

error: Kopiëren mag niet!