Stichting 1 voor 12 gaat door

webNa de roep uit grote delen van de samenleving heeft Stichting 1 voor 12 het sociale werk voortgezet. Dit keer heeft de stichting gemeend met een pilotproject te beginnen om elke maand gedurende 2 tot 3 dagen de minstbedeelden te voorzien van eten en drinken. “Zolang er mensen in nood verkeren, is het mijn roeping om een helpende hand te bieden”, zegt Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12. De middelen voor het uitvoeren van grote projecten, zoals het bouwen van sociale woningen en het plegen van medische ingrepen in het buitenland, waren niet altijd toereikend voor de stichting zodat na evaluatie ervoor gekozen is om deze grote projecten voorlopig on hold te zetten. Thans heeft Stichting 1 voor 12 ervoor gekozen om kleinere projecten uit te voeren om toch de nood in de samenleving te helpen ledigen. “Maar het werk van Stichting 1 voor 12 gaat onverkort door”, zegt Vismale.
Nadat de porties eten gereed waren gemaakt, toog Vismale en het team van 1 voor 12 de binnenstad in op de plekken waar er hulpbehoevenden en zwervers zich ophouden. Bij het stilstaan van de auto aan de Waterkant verspreidde het nieuws zich razendsnel dat Vismale aan de Waterkant stond en men bij hem een bordje eten kon krijgen. De mensen kwamen bij bosjes erop af om een goed gevulde portiebak en een flesje stroop te halen. Velen van hen gaven blijk van waardering aan Vismale en de dankbetuigingen bleven niet uit. “Dit project heeft 1 voor 12 kunnen uitvoeren met ondersteuning van Compa Group, Sail en Zonnebloemmarkt”, zegt Vismale. Een persoon gaf aan niet te weten hoe hij zou eten voor de dag. “Ik heb geen huis, ik slaap overal waar ik een plaats vind en ik heb 2 dagen niets gegeten en ik ben blij dat ik vandaag wel kan eten”, zei een zwerver. Donaties vanuit Nederland en personen uit Suriname zijn gebruikt om de levensmiddelen aan te kopen om het eten te bereiden.
Wanneer dit project is geëvalueerd, zal besloten worden of de frequentie opgevoerd zal
worden en of het project uitgebreid zal worden naar de districten. Vismale doet een beroep op de samenleving om ondanks de moeilijke tijd te blijven doneren, zodat Stichting 1 voor 12 haar doel: “de mens in nood te helpen” kan blijven verwezenlijken. Stichting 1 voor 12 roept de samenleving op om dit project te ondersteunen door niet slechts financiën te doneren, maar ook levensmiddelen zodat dit project een succes wordt. Het motto van de stichting ‘help de mens in nood’ wordt met het van start gaan van dit project nog eens onderstreept.

error: Kopiëren mag niet!