“Ready steady Go GLO!”

1Ready steady Go GLO!”“Ready steady Go GLO!”, dit was de slagzin van de Rotary Club Paramaribo Residence tijdens de huldiging van de bijkans 100 leerlingen met een formidabele leerprestatie op de landelijke basisscholen. De huldiging vond zaterdag jongstleden plaats in TBL Cinemas in aanwezigheid van tal van ouders, vertegenwoordiging van het onderwijsministerie, sponsoren van de Go GLO Awards 2017 en Miss & Mister Tropical Beauties Suriname 2017. “Het gaat om een jonge groep Surinamers die het gepresteerd heeft om deze belangrijke mijlpaal op een uitmuntende wijze te behalen. We willen jullie daarom motiveren om door te gaan met het behalen van deze prachtige resulaten; niet een ieder kan een Go GLO’er worden, maar iedereen kan zijn/haar best doen”, beklemtoont de rotarian Guido Koorndijk.
Matthew Blijd is Go GLO’er 2017
Koorndijk deelde mee dat er jaarlijks vrijwel 11.000 leerlingen participeren aan het examen van de basisscholen. Hiervan zijn dit jaar circa 100 kinderen uitgeroepen tot Go GLO’ers. Zij bezitten namelijk een cijferlijst met minimaal 60 punten. Het betreft hier 37 jongens en 68 meisjes. “Zij zijn de top 1% van Suriname.” Uit deze groep heeft de 12-jarige Matthew Blijd uit het district Commewijne de status verworven van de beste Go GLO’er van 2017 door 66 punten in de wacht te slepen. Els Dans, voorzitter van de Go GLO Commissie, legde uit wat het is om een Go GLO’er te zijn. “60 Punten voor 7 vakken betekent dat je gemiddeld meer dan een 8.5 moet behalen gedurende het heel jaar door en dan pas behoor je tot de beste van de beste! Dit is dus een geweldige prestatie. Jullie zijn een voorbeeld voor anderen”, vertelt Dans. Yuro Dipotaroeno, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst bij het onderwijsministerie, benadrukte dat de bijdrage van de ouders eveneens toe te juichen is. “Ook uw geduld, ondersteuning en inzet heeft geleid tot dit resultaat”, deelde Dipotaroeno mee.
Scholen met meeste Go GLO’ers
Van het jaar zijn er 2 scholen die de meeste Go GLO’ers hebben afgeleverd: Vrije School en OS Gijsbertusstraat. Zij mochten in het kader hiervan een cheque van SRD 3500 in ontvangst nemen. Op elk van deze school zijn er overigens 8 Go GLO’ers vastgesteld. Daarnaast zijn er ook 6 Go GLO’ers afkomstig van de Sri Govindschool, welke in het ressort Kwatta gevestigd is. De Go GLO’er van 2017 is afkomstig van de OS Gijsbertusstraat. Elke Go GLO’er heeft behalve de verdiende aandacht eveneens een goed gevulde schooltas meegekregen van de Rotary Club, terwijl Matthew Blijd daarnaast beloond is met SRD 2500. Na de huldiging in TBL Cinemas hebben de Go GLO’ers deze bijzondere dag afgesloten in Paramaribo Zoo.
Doel van Rotary Club
Naar zeggen van Helmut Haukes, president van de Rotary Club, bevordert deze organisatie de persoonlijke en economische ontwikkeling. “Go GLO is een erkenningsprogramma van de Rotary Club Paramaribo Residence dat dit jaar voor de zestiende keer is gehouden. En Rotary is een groep mensen die wereldwijd gezamenlijk dingen doen om anderen te helpen op diverse gebieden, waaronder onderwijs en educatie. Onderwijs is het middel om een verschil uit te maken in iemands leven. Blijf daarom altijd leren en wees niet tevreden met een 6 of 7”, gaf Haukes te kennen. Dipotaroeno vindt het een goed initiatief dat Go GLO jaarlijks georganiseerd wordt. “In mijn perceptie is het een succesvolle activiteit, die voor vele van de leerlingen een goede motivatie is om prestaties neer te zetten”, zei Dipotaroeno.
KSR

error: Kopiëren mag niet!