‘75%’ Commewijners tevreden met fysieke toestand van hun district

1-75%’ Commewijners tevreden met fysieke toestand van hun district 1
1-75%’ Commewijners tevreden met fysieke toestand van hun district 2Het Comité voor Modernisering, onder leiding van Ettiree Castelen, heeft onlangs haar officieel verslag uitgebracht over de gehouden peiling in het district Commewijne. De peiling is in juli van dit jaar gehouden. Bij het Comité bekruipt het bange gevoel dat door onkunde de VHP en de NPS verstrikt raken in hun eigen belangen. Dit, met als vervelende consequentie dat de VHP-NPS op het politieke krachtenveld nauwelijks nog serieus worden genomen.
Verslag
Aan 407 respondenten is een aantal vragen gesteld. Een van de vragen was: wat vindt u van het regeringsbeleid met betrekking tot het sociaaleconomische vraagstuk? Van de 407 respondenten is 55% positief over haar beleid. De respondenten hebben geen chaotische situatie gekend in het sociaaleconomisch leven van alledag. Een andere vraag was gericht op de tevredenheid van de fysieke toestand van het district. Daar was de reactie 75% positief uit de 407 respondenten.
Vage abstracties oppositie
Het comité wenst hiermee aan te kaarten dat alle tot nu toe door woordvoerders (VHP/NPS) gepresenteerde “politieke producties blinken uit vage abstracties”. Dit, terwijl men met pijnlijke ernst probeert zaken te verduidelijken. De aangeboden boodschap sluit niet aan op de waarnemingen en observaties van de werkelijkheid. De boodschap leeft volgens het comité in grote vijandschap en schril contrast met de maatschappelijke werkelijkheid.
“Door de VHP/NPS is gesteld dat de huidige Surinaamse regering een “corruptie faciliterend” beleid voert. Het blijkt als het juist intellectueel en theoretisch puzzelen is. Het schijnt voor de VHP/NPS een mammoet probleem te zijn de puzzel te leggen”, schrijft het comité in haar verslag.
Inconsistent Gedrag
“De VHP-NPS moet weten dat elke aanname van anti nationalistische waarden, consequenties schept voor een volgende. De oppositionele politieke partijen VHP-NPS zeggen dat de huidige Surinaamse regering niks heeft gedaan. Dan weer dat alles dat door de regering is gedaan, door VHP-NPS was voorbereid. Zie daar twee belangen die werkelijk inconsistent zijn”, stelt het comité. De politieke partijen VHP-NPS maken volgens het comité zeer moeilijke tijden door. Deze groep heeft binnen hun eigen kring veel van hun kredietwaardigheid verloren. De woordvoerders van deze oppositionele politieke partijen hebben de eigenschap zich deskundiger te willen voordoen dan zij in werkelijkheid zijn. Hun ‘boodschap’ leeft in grote vijandschap en schril contrast met de maatschappelijke wekelijkheid en waarheid.
Meedoen
Het comité ziet graag dat politici behorende tot de oppositionele politieke partijen een andere maatschappelijke engagement eigen maken. Zij moeten het maken van blauwdrukken loslaten. Men zou zich beter moeten richten op het produceren van alternatieve feiten en he afkraken achterwege moeten laten. “Meedoen (vuile handen maken) is niet alleen in het belang van het volk. Het komt uw politieke organisatie ook ten goede”, aldus het comité.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!