Trinidad reageert weer niet

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in juli een nota verzonden naar Trinidad & Tobago om een ontmoeting te organiseren tussen beide ministeries inzake de slepende case van Doksenclub. Trinidad reageert klaarblijkelijk nog steeds niet op het verzoek van Suriname. Dagblad Suriname verneemt dat de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij de kwestie wederom richting Caricom Council for Trade and Economic Development (Coted) wenst te brengen. De eerstvolgende Coted vergadering wordt in oktober gehouden.
“Het zou mij niet verbazen dat de mail die is verzonden ook niet is aangekomen omdat er een typefout zou zijn gemaakt in de mail. Dit heb ik in de afgelopen vier jaren al vaker meegemaakt. Ik ben iedereen aan het bellen, ik krijg er grijze haren van en ik wordt er chagrijnig van”, zegt Doksenclub directeur Gerard van den Bergh.
Van den Bergh vindt het erg dat hij weinig wordt geïnformeerd over de ontwikkelingen. “Het probleem is dat het lijkt alsof wij slecht praten over de ministeries; maar dat komt natuurlijk omdat zij heel weinig informatie geven. Misschien werken zij wel heel hard, maar dat zie ik niet. Normaal krijg je een cc van de briefjes die worden verzonden. Hier krijg ik niets. Ook niet eens wanneer de brieven zijn verzonden”, aldus van den Bergh.
De overheid heeft in april 2016 de situatie van Doksenclub op de tafel van de Caricom Council for Trade and Economic Development (Coted) geplaatst. Dat werd in behandeling genomen met als gevolg dat Trinidad werd aangemaand om haar interne zaken op orde te stellen, zodat Suriname haar doksen op de Trinidadiaanse markt kan aanbieden.
Het gevolg was dat er een mogelijke dreiging voor stopzetting van de importen uit Trinidad naar ons land werd gestuurd. Uiteindelijk kwam er niets terecht van de dreigingen. Ook het bewegen van Trinidad om haar zaken op orde te stellen is blijkbaar nog niet gelukt.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!