Gedetineerden worden ingezet om politiebureaus een wasbeurt te geven

Ferdinand Welzijn
Ferdinand Welzijn
In samenwerking met de gedetineerden en het Korps Brandweer Suriname krijgen alle politiebureaus een wasbeurt. Dit bevestigt minister ad interim van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn. Volgens de bewindsman heeft hij twee weken terug hierover een goed gesprek gehad met zijn staf en alle betrokken instanties. Momenteel is men bezig met de uitvoering van deze job.
Defecte dienstvoertuigen in rijdende staat opleveren

Behalve dit initiatief heeft de minister ook instructies gegeven om de defecte dienstvoertuigen wederom in rijdende staat op te leveren. ‘We hebben een inventarisatie gemaakt van alles wat verkeerd ging. Alles werd toen op een rijtje gezet en zodanig georganiseerd dat de verschillende instanties ons een handje helpen. De brandweer, de districtscommissarissen, het Nationaal Leger, Het Korps Penitentiaire Ambtenaren, en de gedetineerden helpen ook mee aan deze actie. Kortom, alle diensten zijn gevraagd om invulling te geven, waardoor de uitgaven voor de overheid veel minder worden. De minister maakte een vergelijking van de montagekosten althans de facturen tussen de particulieren en bij de brandweer. Het verschil is een 5e van het bedrag dat geoffreerd wordt, merkte de minister op. “Het is in principe een heel groot verschil, benadrukte de minister. Als het ware betaalt het KPS alleen voor de onderdelen, want het technisch personeel wordt al betaald door de overheid.”
De minister beaamt dat er wat middelen vrij komen, maar het gaat erom dat deze effectief worden besteed. “Dit zijn middelen die vorig jaar vrij waren gemaakt voor de bestrijding van de zware criminaliteit.” Volgens de minister heeft deze actie ook te maken met de operatie Tempo. “Doordat de auto’s allemaal ergens lagen, hebben wij creatief de hulpdiensten ingeschakeld en die hebben zich bereid verklaard om te helpen. Er zijn dus lagere uitgaven en we geven alleen uit voor de aankoop van materiaal. Het doel is dat wij op een creatieve manier de beschikbare middelen moeten benutten en er komen voorstellen die worden uitgewerkt. De mensen zijn bereid om hieraan uitvoering te geven”, aldus de minister.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!