Fly Allways breidt vluchten uit naar Cuba

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Fly Allways, heeft op woensdag 9 augustus haar inaugurele vlucht uitgevoerd naar Havana de Cuba. Het ligt in de bedoeling wekelijks 4 keer te vliegen naar dit eiland.
Volgens Fly Allways-directeur Amichand Jhauw, heeft onderzoek aangetoond, dat er een potentiële markt is tussen Cuba en Suriname. Hierop wordt ingespeeld met deze nieuwe route. Jhauw vertelt dat zowel de Surinaamse als Cubaanse autoriteiten, al het mogelijke hebben gedaan om Fly Allways te helpen deze vliegverbinding tot stand te brengen. “Beide landen willen deze vliegverbinding graag uitgevoerd zien”. Met de inaugurele vlucht zijn alle Surinaamse luchtvaartautoriteiten meegereisd en diverse ministers om hun Cubaanse collega’s te ontmoeten.
Jhauw onderstreept dat Fly Allways nu al 3 jaar aan de weg timmert en zeer tevreden is met de vorderingen die in deze korte periode zijn gemaakt.” Wij zijn 3 jaar terug opgericht en voeren nu al 2 jaar vluchten uit binnen het Caribische gebied. Wekelijks voeren wij twee lijndiensten uit naar Curaçao met Suriname als thuisbasis. Maar daarnaast zijn wij binnen het Caribische gebied een speler geworden die regelmatig wordt gevraagd om vluchten uit te voeren voor derden”.
Het is niet de eerste keer dat Fly Allways landt op Cuba. Eerder zijn al charters uitgevoerd. Maar de vlucht van woensdag markeert wel een begin van een vliegverbinding die uniek genoemd mag worden. Fly Allways boort een markt aan die eerder door anderen over het hoofd is gezien want Cuba heeft veel te bieden aan Surinamers. Het authentieke van de steden is bekend, maar wat onbekend is, zijn de vele luxueuze hotels en prachtige stranden waar toeristen vanuit de hele wereld naar toe stromen. Nu kunnen Surinamers via deze rechtstreekse verbinding ook kennis mee maken. Van de andere kant hebben Cubanen de behoefte om op zoek te gaan naar goede mogelijkheden om te winkelen. De Surinaamse handel kan hierop inspelen zoals Fly Allways dat doet. Het bedrijf komt de reizigers tegemoet, met de mogelijkheid meer bagage te mogen meenemen vanuit Suriname. Hiermee wordt ingespeeld op de ‘shopbehoefte’ van de Cubaan”.
Na deze inaugurele vlucht, ligt het in de bedoeling dat de eerste officiele commerciële vlucht over 3 weken plaatsvindt. FLY Allways wil 2 keer per week vliegen naar Havana de Cuba en 2 keer per week naar Santiago de Cuba. Jhauw is er van overtuigd dat succes verzekerd is. “ Wij hebben nog niet geadverteerd, maar nu al is de reactie overweldigend. De inaugurele vlucht was volgeboekt en de aanvragen voor stoelen voor de volgende vluchten overtreffen alle verwachtingen”.

error: Kopiëren mag niet!