Hoofdkantoor SLM vernoemd naar Atta Mungra

1Hoofdkantoor SLM vernoemd naar Atta MungraDe Surinaamse Luchtvaarmaatschappij (SLM) heeft op 2 augustus 2017 haar jubileummaand ingeluid. Hiermee zijn alvast twee activiteiten achter de rug. Gisteren werd ten eerste het hoofdkantoor van de SLM aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat vernoemd naar oud-SLM’er Motilall ‘Atta’ Mungra. Ten tweede werd een Loyal Wings kaarthouder, Ganesh Laigsingh, een gratis ticket naar Amsterdam als cadeau aangeboden. In februari 2017 luidde de SLM haar jubileumjaar in. Dat werd gedaan op Zanderij middels het onthullen van een kopstuk van Suriname’s meest bekende luchtvaartpionier Ronald Elwin Kappel.
Atta Mungra
Mungra is van 1981 tot 1989 directeur geweest bij de SLM. Volgens SLM directeur Robbi Lachmising heeft Mungra markante bijdragen geleverd aan de groei van de luchtvaartmaatschappij. “Hij heeft dit gebouw tot stand gebracht. Hij heeft veel betekend voor de SLM de hele moeilijke jaren. Vooral in de jaren ‘80 toen de betrekkingen tussen Nederland en Suriname op hold waren gezet. De SLM mocht niet naar Nederland en de KLM niet naar Suriname. Door vindingrijkheid en innovatief denken heeft Mungra toch kans gezien om de SLM in Nederland te krijgen. Soms zit ik te denken: ‘als hij er niet was, wat was er met de SLM gebeurd?”
Ticket
De SLM is in 1962 opgericht op 30 augustus. In de maand augustus 2017 bestaat de SLM 55 jaar. Op de zelfde dag is in Suriname het kind Ganesh Laigsingh geboren. Dat ‘kind’ is op 30 augustus even oud als de SLM (55 jaar). Hij is tevens een Loyal Wings kaarthouder van de SLM. Dit was reden te meer om Laigsingh een cadeau aan te bieden. Surinam Airways Loyal Wings Program is het loyaliteitsprogramma van Surinam Airways. Hoe vaker een klant met Surinam Airways reist, hoe meer wings die verzamelt en hoe sneller die in aanmerking kan komen voor de vele voordelen die Surinam Airways biedt.
55 jaar SLM
Een leeftijd van 55 jaar in het Caribisch gebied is volgens Lachmising een mijlpaal. Met alle problemen die de SLM tussendoor heeft gehad, heeft dit staatsbedrijf het weten te overleven. “Wij hebben mooie en slechte tijden gehad. Nu zitten wij een beetje in onrustig vaarwater. De uitdaging en de opdracht aan mij is om de SLM weer in rustige vaarwater te brengen”, zegt Lachmising.
Hij merkt daarnaast ook op dat de geboorte van de SLM wel iets goeds voor de lokale gemeenschap heeft mogen betekenen. Guyana bijvoorbeeld is afhankelijk van andere luchtvaartmaatschappijen gezien zij niet over een eigen bedrijf beschikt. “Men zegt dat SLM hoge tarieven heeft, maar dat is niet waar. Als wij geen eigen luchtvaarmaatschappij hadden, zouden wij ook afhankelijk zijn van derden. Die zouden wat de tarieven betreft, kunnen doen en laten wat men zou willen. Ik weet zeker dat degene die op Suriname zou vliegen, misbruik zou maken. De tarieven zouden zeer hoog zijn”, legt Lachmising uit.
Een grote uitdaging voor de SLM in de komende periode is het naar Suriname halen van een nieuw segment van toeristen. Hiervoor is de SLM ook een overeenkomst aangegaan met touroperator TUI. Vooral lokaal dient er veel te worden gedaan om toeristen te kunnen faciliteren.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!