Valies: ‘Samenleving schijnt gedrag Peneux te accepteren’

De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn nog niet klaar met hun veldwerk. Er worden nog steeds handtekeningen verzameld voor een petitie die zij wensen aan te bieden aan president Desi Bouterse. De petitie heeft als inhoud, de eis om de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, te vervangen.
“Wij zijn er nog mee bezig. Ik ben niet helemaal tevreden. Wij kijken hoe wij hiermee omgaan”, stelt voorzitter Wilgo Valies. Hij geeft nog niet prijs hoeveel handtekeningen er zijn verzameld. Valies benadrukt dat de zaak niet verslapt is. De groep wenst de gemeenschap nog steeds duidelijk te maken dat de houding van de minister op 8 juli 2017 een aanslag was op de normen en waarden van de gemiddelde Surinamer. “De gemeenschap moet hierop reageren. Als ik een voorzichtige conclusie moet trekken, schijnt de samenleving dit te accepteren. Dit is triest. Wij willen in elk geval als groep die nauw verbonden is aan de onderwijssector, dit niet accepteren”, stelt Valies.
De uitlatingen van Peneux hebben volgens Valies afbreuk gedaan aan het ambt van deze minister. Dit besluit van de bonden heeft volgens Valies, niet alleen te maken met het laatste incident waarbij de minister tekeer is gegaan tegen de persoon Henry Ori. Het laatste heeft de emmer wel doen overlopen, Echter zijn de leerkrachten, naar Valies zijn oordeel, het gedrag van de minister voor zijn ministerschap al zat.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!