Adek wederom plat

1Adek wederom platHet bestuur van de Anton de on Universiteit van Suriname lokt volgens een schrijven van de Werknemers Federatie Universiteit, wederom protest uit van de werknemers. De salarissen van het personeel waren tot gisteren nog niet te zien op de bankrekeningen van de werknemers. De universiteit lag gisteren plat. De werknemers hadden het werk neergelegd. De WFU nam de actie gisteren over.
Ook het wetenschappelijk personeel was tot gisteren niet uitbetaald. Uit een schrijven van het wetenschappelijk personeel blijkt dat de organisatie naar helderheid zal vragen.
“Het is deze maand voor de 4de keer voor het jaar dat onze salarissen blijkbaar veel later worden uitbetaald dan zou moeten. Deze situatie brengt heel veel ongemakken en frustratie met zich mee, aangezien mensen hun maandelijkse hypotheek en vaste lasten moeten betalen. Bij een aantal banken moet boeterente betaald worden, indien niet op de 30ste van de maand voldaan wordt aan de betalingsverplichting. EBS, waterleiding, Telesur etc. houden geen rekening met het feit dat Adek geen salaris heeft gestort. Er zijn veel alleenstaande vrouwen en moeders die werkzaam zijn op de universiteit die zelf hun huishouden moeten draaien. Waar moeten zij terecht voor extra geld om de periode dat geen salaris is gestort, te overbruggen?”, staat in het verzoek voor interventie van de bond van wetenschappers.
De TAP’ers hebben het universiteitsbestuur aangemaand om de ernst van de effecten van de actie in acht te nemen. Vandaag wordt er mogelijk wederom niet gewerkt. De groep meldt zich vandaag om 12.05 uur voor het gebouw van het universiteitsbestuur om vervolgens de bankrekeningen na te gaan.
De partijen zijn in mei 2017, na een staking, schriftelijk overeengekomen dat het salaris van het personeel van de universiteit, verbonden aan de WFU, met ingang van eind mei 2017 uiterlijk de laatste werkdag van de maand om 12.00 uur gestort moet zijn op hun respectievelijke bankrekening. Dat werd geaccordeerd door de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De uitbetaling geschiede ook feilloos. De overeenkomst liet zich echter alleen uit over de uitbetaling in de maand mei. Voor de daaropvolgende maanden blijkt de overeenkomst waar de WFU zich op beroept, niet te gelden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!