Nurmohamed: “Binnenland stelt steeds meer vertrouwen in de VHP”

1Nurmohamed _Binnenland stelt steeds meer vertrouwen in de VHPDe Vooruitstrevende Hervormingspartij(VHP) heeft in het weekend een bezoek gebracht aan Drietabbetje. Er zijn eerder ook bezoekjes gebracht aan Boven Suriname. VHP-parlementariër Riad Nurmohamed geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het tijd is dat de VHP zich begint te tonen in het veld. “VHP heeft altijd zijn moeite gedaan voor het binnenland. Er is altijd gezorgd voor garanties. Als er een stabiele koers was, betekent dat voor het binnenland ook stabiliteit. De VHP heeft ook verschillende projecten ondersteund in het binnenland. Denk maar aan de verschillende waterprojecten. Echter hebben wij nooit reclame gemaakt. Wij zijn nooit in oranje truitjes naar het binnenland geweest”, stelt Nurmohamed.
Uit de voorlopige veldbezoekjes is volgens Nurmohamed gebleken dat het binnenland steeds meer het vertrouwen in de VHP wil leggen. Hij ondersteunt dit door uitspraken van de mensen in het binnenvalt zelf. “De sterke kant van de Nationale Democratische Partij zou zijn dat zij pakketten kan uitdelen. Zij denkt dat zij daarmee een gemeenschap kan omkopen. De mensen zijn intelligenter geworden. Met alle mooie beloftes die zijn gedaan, zijn de mensen even arm gebleven”, stelt hij.
De VHP ging met de boodschap van kennisontwikkeling in het binnenland, zodat binnenlandbewoners zelfstandig kunnen opereren. Daarvoor worden er ook al pilotprojecten uitgevoerd door de partij, waarvan de vruchten al zichtbaar zijn.
De combinatieregeringen hebben zaken in het verleden mis doen gaan in het binnenland. Het is volgens Nurmohamed al tijd om openlijk te zeggen dat de VHP het wel meent met het binnenland. De partij is bij voorgaande verkiezingen nooit zichtbaar geweest in het binnenland. De kritiek richting de partij was meer in een etnische sfeer, aangezien de partij merendeel binnen de Hindoestaanse kringen opereerde. De partij is in grote mate een Hindoestaanse partij geweest. Er is ook altijd op de kusstrook gefocust.
De VHP is nooit in het binnenland geweest om campagne te voeren. Kandidaten van de partij in het binnenland hebben het nooit gehaald. In 2015 heeft de partij de knoop doorgehakt, door openlijk kenbaar te maken dat de partij gekleurd wordt. Er zijn momenteel meer etnische groepen vertegenwoordigd in het hoofdbestuur dan ooit in de geschiedenis.
“Hiervoor moet de VHP zichtbaar gaan worden alle districten. In 2020 gaat de partij de verkiezingen allen in. Dan zal je de kleuren zien. Als je in combinatie de verkiezingen ingaat, zal je het niet zien. De transformatie zal echt blijken in 2020”, stel de politicus.
De hervorming vraagt ook dat de VHP’ers meegaan met de hervorming. Als de VHP voor de verkiezingen van 2020 geen hervormingen doorvoert qua kleur en geur op haar kandidatenlijsten, zal de partij volgens Nurmohamed nooit meer kunnen groeien. “2020 is het moment dat de VHP moet bewijzen dat zij de grootste nationale partij is”, aldus Nurmohamed.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!