PLO verhit over uitblijven brandstofcompensatie

1 PLO verhit over uitblijven  brandstofcompensatie“We kunnen geen geduld meer betrachten. De minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) is de enige minister die ons zolang heeft laten wachten op de brandstofcompensatie. Het gaat om 8 maanden dat wij onze brandstofcompensatie niet hebben ontvangen. Dit kan zo niet meer verder!” Dit zegt Radjinderkoemar Jamoena, woordvoerder van de actiegroep van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) tegenover Dagblad Suriname. De bushouders die aangesloten zijn bij de PLO geven het bestuur van deze belangenbehartigende organisatie tot en met maandagmiddag de ruimte om de achterstallige betalingen in orde te maken. Indien de brandstofcompensatie op 24 juli 2017 niet overgemaakt wordt, zal er een spoed algemene ledenvergadering belegd worden om deze kwestie verder gestalte te geven. “We zullen harde acties voeren!”, zeiden enkele leden van de PLO nadat de interne vergadering op het PLO-kantoor was afgelopen.
Volgens Jamoena zijn de contactpersonen van de PLO zelf ook bushouders, die dagelijks in het veld zijn. Ze hebben de verantwoordelijkheid om rapportages uit te brengen aan het ministerie van OWT&C. “Tot nu toe heeft de overheid slechts voor 1 maand gestort wat nog niet uitbetaald is. Hoe kan je dit uitbetalen, terwijl we 8 maanden achterstand hebben? We hebben ons geld altijd op tijd gehad. Dit is de enige minister die alle bushouders 8 maanden laat wachten!” Jamoena beklemtoont dat het openbaar vervoer een belangrijke sector vormt voor Suriname. “Weet men wel wat er gebeurt in het land als wij uitvallen? Misschien weet de minister dit niet, daarom moet hij er werk van maken.”
Enkele leden van de PLO zijn niet te spreken over de houding van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, onder leiding van Suraj Sahadew-Lall, en vragen zich af welke doelstellingen dit comité nastreeft. “Wij voeren geen politiek! Wij zijn slechts bushouders en we vechten voor alle bushouders! Het Actiecomité probeert alleen djoegoedjoegoe te creëren. En wij willen geen djoegoedjoegoe, maar ons geld. Het Actiecomité werkt de PLO juist tegen. We weten totaal niet waar het naartoe wil gaan. De verhoging van de bustarieven bijvoorbeeld komt ook dankzij de PLO!”
KSR

error: Kopiëren mag niet!