Nieuwe directeur Cultuur: “Ik ben ready!”

Frontfoto 1Elviera Sandie werd op 21 juli 2017 door de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, geïnstalleerd als de nieuwe (6de) directeur op het directoraat Cultuur. Minister Robert Peneux heeft in dit kader de nadruk gelegd op ‘de culturele aspiraties van het Surinaams volk’, ‘die volledig tot hun recht moeten komen’. Hij verwacht van Sandi dat zij het regeringsbeleid nauwgezet zal uitvoeren. “Weest in uw besluitvorming bemiddelend, waardoor alle cultuurgroepen de ruimte krijgen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van het beleid”, stelt Peneux. Hij verzekerde haar tenslotte alle medewerking.
Sandie gaf aan dat zij op de basis die door haar voorgangers is gelegd door wenst te gaan. “Ik ben ready!”, gilde zij luid. Zij zal niet vergeten dat er al een basis is gelegd. Sandie werd geïnstalleerd als 6de directeur en tweede vrouw op dit directoraat dat al ruim 37 jaar bestaat.
Zij heeft voor zichzelf drie uitdagingen vastgesteld.
Het laatste strategisch beleidsplan van dit directoraat dateert van 2007. Haar eerste uitdaging ligt in het vaststellen van een strategische richting, die Suriname wil opgaan. Dit nieuw strategisch plan zal met alle bereidwillige actoren worden geschreven.
Haar tweede uitdaging is om de betekenisvolle prestaties uit het cultuurveld sterker naar buiten te brengen. “Hoe meer je naar buiten treedt, hoe inspirerend en motiverend het werkt voor iedereen. Het creëert ook direct mogelijkheden”, stelt de nieuwe directeur.
De derde uitdaging zal gericht zijn op natievorming. Wanneer individuen zelfbesef hebben, zullen zij beter in staat zijn om geloofsovertuigingen van andere mensen, te waarderen en respecteren. Zij wil alvast met alle 322 medewerkers van het directoraat ‘saamhorigheid en liefde voor elkaar’ verbeteren.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!