Subsidie Kennedy Stichting goedgekeurd, maar nog niet uitbetaald

‘Het reçu van de Kennedy Stichting hebben we reeds ontvangen. De subsidieaanvraag van de Kennedy Stichting is goedgekeurd en we zijn dus wachtende op het geld. We hebben het nog niet ontvangen. We zijn eigenlijk echt door ons geld heen, maar we wachten het even af”, persisteert directeur Lea Welzijn-Overeem.
Kennedy Stichting trekt zich op naar hoger niveau
In afwachting op het gesubsidieerd geld van de overheid is de Kennedyschool, die ook gevestigd is op het terrein van de stichting, bezig zich naar een hoger niveau op te trekken. Wat dat precies inhoudt, is dat volgens schooldirecteur Renate Wartes er geprobeerd wordt de kinderen op een dusdanig niveau te brengen dat zij in feite kunnen meedoen aan de reguliere glo-toets. “Dit ondernemen we omdat we een orthopedagoog op school hebben gehad, die de kinderen een IQ-test heeft gegeven. Die IQ-test wijst uit dat ze normaal begaafd zijn, alleen zijn ze wat beperkt in het horen.” De leerlingen kunnen heel veel leerstof tot zich nemen, alleen moet dit in de juiste proporties gegeven worden, alsook met de juiste begeleiding.
Het is een proces dat wat tijd zal nemen, omdat er zowel in de organisatie als bij de kinderen een mindshift zal moeten plaatsvinden. “De kinderen zal je moeten bijbrengen dat ze meer kunnen presteren dan wat ze nu doen. Je zal ze moeten motiveren, stimuleren en enthousiasmeren”, zegt Wartes. Ze zullen onder de paraplu van de Kennedy Stichting nog meer onderwijs krijgen. Het kan dan zijn dat ze in de informele sector getraind worden en op lange termijn met een eigen bedrijf kunnen starten. Zoals het nu gaat, is het stage lopen moeilijk doordat bedrijven geen budget hebben om ze uit te betalen. “De kinderen starten bij ons dus in de kleuterschool, doorlopen de basisschool helemaal en dan komen ze in het voortgezet onderwijs, bekend als het Uitgebreid Doven en Slechthorend Onderwijs. Daar hebben we 7 praktijkvakken, waarna ze in een oriëntatiejaar komen. Aan de hand hiervan wordt er samen met de docenten en de ouders gekeken welke richting het best bij de leerlingen past.” De leerlingen mogen dan twee richtingen aangeven, te weten een hoofdrichting en een tweede optie als het niet mocht lukken met de hoofdrichting. “Momenteel hebben we een groep in de training die wordt klaargestoomd. Ze krijgen alles normaal zoals het wordt gegeven op het regulier onderwijs, want dat groepje wil ik klaar maken voor de landelijke glo-toets, waar ze volgend jaar als alles goed gaat, aan zullen participeren”, aldus Wartes.

error: Kopiëren mag niet!