Officierenvereniging bij de politie wil doorstart maken

De Officierenvereniging heeft reeds lang geleden zijn intrede gedaan binnen het Korps Politie Suriname. De bedoeling van deze organisatie was om de officieren van het korps te bundelen en om vanuit dit collectief een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling in het algemeen en het Korps Politie Suriname in het bijzonder. De officierenvereniging was gehuisvest aan de Zwartenhovenbrugstraat te Paramaribo (Posthuis 2), in de ruimte welke bekend stond als de officiersmess. De afgelopen tien jaren is vanwege verscheidene redenen het animo om actief te participeren afgenomen en is de zaak vrijwel “doodgebloed”, althans draait deze vereniging zich op een laag pitje en beperkt zich tot spontane bijeenkomsten te Posthuis. Voorts zijn de actieve bestuursleden met pensioen, als gevolg waarvan er geen activiteiten meer ontplooid worden. Op grond van een grote behoefte onder deze doelgroep heeft de initiatiefgroep, onder leiding van Omar Terborg en Krishna Binda, gemeend om een doorstart te maken van deze organisatie die zeker zijn bestaansrecht verdient.
De vereniging zal op grond van geformuleerde doelstellingen haar bijdrage leveren aan het herstel van het Korps Politie Suriname en het welzijn van de officierengroep en de gepensioneerde officieren. Het helpen optrekken qua kennis en attitude van de overige doelgroepen binnen het Korps Politie Suriname, de kaderleden en manschappen en het creëren van goede werkverhoudingen tussen de verschillende doelgroepen binnen het Korps Politie Suriname horen ook tot de doelstellingen. De vereniging maakt zich ook sterk voor het organiseren van seminars en presentaties op het vakgebied, het organiseren van sociaal maatschappelijke activiteiten, ket kritisch ondersteunen van de Surinaamse Politiebond in haar activiteiten ten behoeve van de KPS-leden, het helpen waarborgen van een goede oude dag voor de gepensioneerde officieren en overige gepensioneerden, imagoherstel en statusbewaking van de officieren en het kritisch ondersteunen van de korpsleiding in haar beleid.
In dit kader waren de hogere officieren, de officieren, de toekomstige officieren, de gepensioneerde officieren en leden en niet-leden van de officierenvereniging uitgenodigd voor een bijeenkomst op woensdag 12 juli 2017 omstreeks 12.00 uur in de Officiersmess aan de Zwartenhovenbrugstraat – Posthuis 2. Hierbij is gepraat over de doorstart van de Officierenvereniging bij de politie.

error: Kopiëren mag niet!