Meer dan 4 hectare landbouwgrond vernietigd door overheidsmachines

1Meer dan 4 hectare landbouwgrond is vernietigd door overheidsmachines1“Op dit moment is 4 hectare van mijn landbouwgrond extreem vernietigd. Ik heb in het district Coronie een landbouwareaal waar ik 4 maanden geleden investeringen heb gepleegd. Zo heb ik mijn inpoldering opgeschoond en de waterhuishouding ingericht. Daarnaast had ik ook kokosbomen, zuurzak en watermeloen geplant, maar dit is vernietigd vanwege hevige wateroverlast”, vertelt de verontruste Imraan Dahoe, directeur van Waroda NV, tegenover Dagblad Suriname.
Naar zeggen van Dahoe hadden de autoriteiten machines gestuurd om de landbouwers te helpen met hun problemen van wateroverlast. “Maar hiervan was ik niet eens op de hoogte. Mijn buurman kwam op een gegeven moment ook naar buiten als een getroffen landbouwer, waardoor de overheid hem een voorkeursbehandeling heeft gegeven om de buurt te coördineren. Maar met de machines die hij heeft gekregen, heeft hij juist zijn eigen perceel ingepolderd. Daarnaast is hij op de privéterreinen van mij en ook van de buurtbewoners gegaan, waar hij de grenspalen heeft verwijderd, aanplanten heeft vernietigd en de grenskanalen heeft uitgediept. Hierdoor kan ik niet eens met mijn tractor aan de slag gaan.” Dit heeft zich afgespeeld aan het zuidelijk deel van de Oost-Westverbinding. De schade is enorm en eist een dringende aanpak. Dahoe vraagt zich af hoe hij op deze manier verder moet gaan, aangezien hij door middel van landbouw zijn inkomsten genereert.
Dahoe heeft deze kwestie reeds onder de aandacht gebracht van de plaatselijke politieambtenaren en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), echter heeft er tot nog toe geen noemenswaardige verbetering plaatsgevonden. Het gesprek met zijn buurman heeft evenmin zoden aan de dijk gelegd. Daarom hoopt Dahoe dat de overheid in het vervolg nauwkeurig zal omgaan met dergelijke activiteiten en dat er spoedig stappen ondernomen zullen worden om het herstel van de gronden te bewerkstelligen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!