Oosterling zal oordeel Bemiddelingsraad op de letter uitvoeren

Oosterling zal oordeel Bemiddelingsraad op de letter uitvoerenRudi Baarh, voorzitter van de Bond bij de Surinaamse Waterleiding Maatschappij, verklaart tegenover Dagblad Suriname het niet in de bedoeling lag dat het besluit van de Bemiddelingsraad openbaar werd gemaakt. “Het is toch in de media verschenen. Dit komt echt van de directeur. Dat weet iedereen zo een beetje. Wij hebben vanmiddag onze alv. Daar nemen wij een beslissing”, zei de bondsvoorman gisteren in de ochtend. Het besluit van de raad was in het nadeel van de bond.
De bond heeft de directie van het staatsbedrijf onlangs richting de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname gesleept. Het blijkt dat de bond een bepaalde eis op tafel heeft gelegd, waar de directie niet mee kon gaan. SWM-directeur Marlon Oosterling stelt dat hij helemaal geen problemen heeft met de bond. De directie was in onderhandeling met de bond, het hoefde volgens Oosterling dus nooit zo ver te komen dat partijen richting de Bemiddelingsraad moesten stappen. ‘Wij waren nog bezig. Op een gegeven moment werd ik geconfronteerd met: ‘wij stoppen de onderhandelingen en stappen naar de raad’’, stelt Oosterling.
De directeur benadrukt dit laatste gegeven, waarbij de bond zelf ervoor heeft gekozen om naar de raad te stappen. De directie heeft zich erbij neergelegd. De SWM-leiding heeft volgens Oosterling haar huiswerk gedaan. “Klaarblijkelijk heeft de bond zijn huiswerk niet goed gedaan. Ik ben zakelijk bezig. Dit betekent dat ik het oordeel van de raad op de letter ga uitvoeren. Als het anders was, moest ik het ook doen. Ik ben niet daar naar toe gegaan. De bond heeft mij daarnaar toe gebracht”, zegt Oosterling. De directeur stelt dat de bondsvoorzitter aan zijn leden maar zal vertellen wat er verkeerd gegaan is.
De SWM probeert volgens Oosterling met de weinige beschikbare financiële middelen zo veel als mogelijk te doen. Het moet volgens hem dus niet gaan lijken op een overwinning voor de directie. Hij vindt het lastig dat de werknemers hieronder moeten lijden. “Ik praat elke dag met mijn arbeiders. Ik weet precies wat ik heb en wat niet. Wat ik niet heb, kan ik niet uitgeven. Ik had een goed bod voor mijn arbeiders. Dat moet goed gezegd zijn. Het bod zou ook gelijk uitbetaald worden. Als men op een gegeven moment een alv houdt met een kleine groep, is dit het resultaat”, aldus Oosterling.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!