Directie RGD stoort zich aan uitspraken DNA-lid Girjasing

De directie van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft ‘met heel veel ongenoegen kennisgenomen van de uitspraken, die gedaan zijn door DNA-lid Sheilendra Girjasing over het managementuitstapje van de RGD’. “Het is zeer betreurenswaardig dat de goede naam van de organisatie juist in ons hoogste college van staat wordt beklad zonder een gedegen onderzoek of navraag naar de vermeende onverantwoorde uitgaven van de organisatie.” De RGD is van mening dat indien er informatie omtrent haar bedrijfsvoering en of het beleid nodig was, deze graag ter beschikking gesteld zou worden. Hetzij direct of via het ministerie van Volksgezondheid, waaronder de RGD resulteert.
De negatieve media-aandacht, die na de uitspraken volgden, schetst een onjuist beeld van de situatie. Dit, juist in een periode waarin de RGD werkt aan verbetering en uitbreiding van haar diensten naar de gemeenschap toe. De RGD is van overheidswege de instantie om eerstelijnsgezondheidszorg te bieden aan de gemeenschap. Dit doet ze al ruim 25 jaar met de haar ten dienste staande middelen. De huidige directie is zich bewust van haar maatschappelijke rol en tracht haar taakstelling, ondanks de precaire situatie in het land, zo goed als mogelijk uit te voeren. De beschikbare middelen worden in elk geval sinds de komst van de huidige directeur anders besteed. Als voorbeeld kan dienen dat er een inventarisatie is gemaakt van de staat van de RGD-faciliteiten (poliklinieken en dienstwoningen). Hierna is een aanvang gemaakt met het gefaseerd en naar prioriteit renoveren, uitbreiden en/of bouwen van de faciliteiten.
Benadrukt wordt dat er bewust gekozen is om een samenwerking aan te gaan met de verschillende commissariaten. Het technisch personeel van de commissariaten verricht de werkzaamheden, terwijl de RGD inkomt met het nodige materiaal. Dit, om de kosten van de werkzaamheden te drukken. Dit is een voorbeeld van de bezuinigingsmaatregelen die de directie heeft ingevoerd. “Wij zijn er trots op dat wij steeds meer cliënten kunnen verwelkomen in een klantvriendelijke omgeving en de zorg steeds dichterbij de gemeenschap kunnen brengen. Dit, conform onze slogan: ‘Zorg voor gezondheid dichtbij huis’.”
“Als reactie op het managementuitstapje informeren wij het lid Girjasing dat de RGD-leiding het recht heeft haar bedrijfsvoering te doen zoals die het goed acht. Wij zullen nimmer onverantwoord omgaan met de beschikbare middelen om een simpel “managementuitstapje” te organiseren. Ter uwer informatie moge verder dienen dat de activiteit onderdeel is van het herstructureringsproces, waarin de RGD zich nu bevindt. Ook de voorbereiding van het strategisch plan 2018-2021 van de RGD zal aan de orde komen.
Hierbij zullen in tegenstelling tot wat beweerd wordt niet alleen managers, maar ook directie, bestuursleden en andere relevante functionarissen, die een bijdrage kunnen leveren tot het formuleren van gedegen beleid, aan participeren. Er is ervoor gekozen om uit de sleur van alledag te gaan, wat ook kan bijdragen tot een stukje teambuilding binnen de groep. Bij het kiezen van de locatie is terdege rekening gehouden met het financieel aspect en is bewust niet gekozen voor een duur oord. Het is bewezen dat bovengenoemde aanpak kan leiden tot versterken van interpersoonlijke relaties, die van belang zijn voor het bevorderen van de werksfeer”, aldus de RGD. Overtuigd hiervan hoopt de directie dat alle betrokken rechtgeaarde RGD’ers zullen participeren aan de activiteit.

error: Kopiëren mag niet!