Assuria gaat door met heien van palen

Een aantal zware machines voeren de werkzaamheden uit (foto: Ricky Bahadoersingh)
Een aantal zware machines voeren de werkzaamheden uit (foto: Ricky Bahadoersingh)
De Assurantiemaatschappij Assuria gaat ondanks een rechterlijk bevel tot stopzetting normaal door met haar werkzaamheden aan de Recolaan. Er worden nog steeds palen in de grond geheid voor de fundering van het nieuw op te zetten pand. Dit, terwijl buurtbewoners een kort geding hebben aangespannen om de hierdoor veroorzaakte hinder te doen beëindigen. Alhoewel de rechter in voordeel van de buurtbewoners heeft beslist, is het vonnis nog niet op papier en ook nog niet betekend aan Assuria. Reden voor haar om de bouwwerkzaamheden te continueren.
Osei Jabini, directeur van de nabijgelegen Huize Ashiana, geeft aan dat de operaties inderdaad storend zijn. “Ik heb vandaag nog (gisteren, red.) contact gehad met de directeur van Assuria om hem aan te geven dat vooral het heien van de palen storend is voor de bewoners. De trilling en het geluid vormen een overlast. Assuria heeft aangegeven dat zij zal kijken wat zij kan doen om het geluid af te breken. Ik denk dat zij het bevel van de rechter moeten uitvoeren”, stelt Jabini. Assuria geeft aan niet te zullen reageren. “Vanuit de directie is er afgesproken dat zij voorlopig niet in de publiciteit zal treden, zolang de zaak bij de rechter ligt”, werd de krant doorgegeven.
Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft de bouwvergunning verstrekt. Echter is het niet deze instantie die zou moeten letten op de klachten van de omwonenden. OWT&C gaat alleen over de technische aangelegenheden. Het is de districtscommissaris die op basis van een gegeven buurtonderzoek de gang van zaken zou moeten overzien. Dc Remy Pollak gevraagd naar een reactie, kon niet reageren op vragen over de besluitvorming. De dc is al ruim 2 weken in het buitenland. Het heien van de palen is ook precies 2 weken terug gestart. De dc geeft aan bij terugkeer de zaak te zullen bekijken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!