Asis Gajadien: 'Toename criminaliteit terwijl regering met zichzelf overhoop ligt'

VHP-assembleelid Asis Gajadien geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het aantal levensberovingen door roofmoord steeds aan het toenemen is. ‘Dit draagt bij aan een gevoel van onveiligheid onder de burgers. De politicus vindt het heel jammer dat president Desi Bouterse geen acht slaat op kreten van de oppositie dat ingrijpen nodig is om de criminaliteit te minimaliseren. Integendeel wordt door de coalitie hardnekkig ontkend dat de criminaliteit een stijgende trend vertoont.’
Gajadien meent dat de regering met zichzelf overhoop ligt wie welke post gaat bemensen, ‘terwijl anderzijds de rovers maar blijven toeslaan’. Dat er nog steeds geen veiligheidsplan is uitgevoerd, stelt Gajadien ook aan de orde. Volgens hem bestaat er geen twijfel over: ‘al de dreigementen die op de samenleving komen in de vorm van verruwde criminaliteit, worden niet nauw en serieus genomen door de regering’.
‘Het is ook een feit dat het kabinet verlegen zit om een minister van Justitie en Politie te benoemen. Deze post is al meer dan een maand onbemand.’ Gajadien kan het zich best wel voorstellen dat ‘geen enkel goed capabel en weldenkend burger zit te springen om de nieuwe Justitieminister genoemd te worden’. Volgens de politicus is het geen geheim dat de ministers van dit kabinet slechts als pionnen worden geplaatst.
Hoewel de regering blijft ontkennen dat de criminaliteit niet is gestegen, zal de oppositie waar Gajadien deel van uitmaakt andere wegen bewandelen om de regering zover te krijgen dat zij erkent dat er drastische maatregelen getroffen moeten worden om het aantal roofovervallen en roofmoorden te kunnen beteugelen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!