President Bouterse geeft sneer aan partijen

Op 29 juni 2017 heeft de Nationale Democratische Partij (NDP) een spoedvergadering belegd. President Desi Bouterse, die voornamelijk het woord voerde, gaf op een bepaald moment te kennen dat men hem in 2020 in de djoegoedjoegoe wil brengen. Volgens de president zijn het ook uitgerekend de partijen als SPA en D’91 die het de partij verschrikkelijk moeilijk maken. “Het is natuurlijk hun goed recht. Wij moeten het hoofd koel houden.” De president ging door te zeggen dat men op 9 juli de kracht van de organisatie zal zien in alle facetten. Angelic Del Castilho, voorzitter van DA’91, geeft aan niet bepaald te wachten op complimenten van de voorzitter van de NDP. “Aan de ene kant wil hij het doen overkomen als een sneer, maar aan de andere kant kan het zijn dat hij angst voelt voor de groei van de kritische burgerij. Hij ziet van waaruit die onbevreesde kritiek komt.” De partijvoorzitter is van mening dat als persoon je voorzichtig zou moeten zijn met wat je zegt, want het zou bewaarheid kunnen worden. “De partij zou inderdaad de grootste partij kunnen worden. Wanneer de verkiezingsuitslag komt in 2020 ben ik benieuwd”, zegt del Castilho.
De politica vindt het in ieder geval een zeer kwalijke zaak wanneer er wederom gedaan wordt alsof Surinamers niet in staat zijn zelf te denken en dat wanneer zij voor hun recht opkomen, worden ze door personen in het buitenland beïnvloed. “Surinamers verdienen een land waar ze vrij zijn in hun mening en handelen (vallend binnen wet en regelgeving). Surinamers zijn in staat voor zichzelf op te komen. Wanneer de president een persoon zou zijn die het goed meent met het land en daadwerkelijk het belang van het land en haar bewoners vooropstelt, zal hij geen last hebben van anderen. Wanneer andere belangen spelen, zal hij ons lastig vinden, maar dat vinden we ook niet erg. Het is daarentegen een compliment voor ons, omdat we tonen hoe het moet en dat wij niet in slaap vallen. DA’91 is een partij van zeer kritische burgers en wat merkbaar is, is dat steeds meer en meer burgers samen met ons kritisch worden en ze niet meer bang zijn om zich te uiten.”
De NDP zal op 4 juli haar 30-jarig bestaan vieren. Er is besloten om dit te Para te organiseren op 9 juli. Er zal een massameeting gehouden worden, waarbij mensen vanuit de districten daarnaar toe gebracht zullen worden. “We weten allemaal hoe dat gaat. Wij als partij hebben geen boodschap aan dit soort bijeenkomsten, omdat we weten hoe dat gaat met de chantage naar het adres van de bevolking toe. Als er nou meer of minder mensen daar zijn, zal op ons geen indruk maken”, aldus de DA’91-voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!