Parlement bezorgd over toename bezoek jongeren aan loterijverkooppunten

Het fenomeen van digitaal gokken en loten op elke hoek van de straat kunnen kopen is iets dat verschillende leden in De Nationale Assemblee (DNA) zorgen baart. Tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling donderdag vroeg assembleelid William Waidoe (PL) aandacht voor de kwestie waar jongeren tegenwoordig via mobiele applicaties rechtsreeks kunnen gokken. Volgens de parlementariër zijn er verschillende soorten van gokspelen waar er miljoenen worden gemaakt, terwijl de regering hierop geen adequate controle kan uitvoeren. “Wat en hoe denkt de regering dat te zullen aanpakken?”, stelde Waidoe.
Verantwoordelijkheid ouders
Nao-mi Samidin (NDP) sloot zich aan bij de oproep van Waidoe. De politica bracht in herinnering dat het parlement nog een jaar terug de Wet op Hazardspelen heeft aangenomen. Echter is volgens haar nog steeds niet bekend of deze wet ondertussen al is afgekondigd en of de Gaming Board al geactiveerd is. “Het is zorgwekkend. Laten wij ook kijken naar die jonge mensen die later waardige burgers moeten worden in onze maatschappij. Naast de verantwoordelijkheid van de overheid, wil ik hier ook de ouders oproepen om op hun zaak te letten. Laten wij onze verantwoordelijkheid nemen en laten wij letten op onze kinderen”, stelde de NDP’er. Volgens de parlementariër, die zelf ook leerkracht is, is het gemakkelijk om snel de loten te cashen bij de winkelier. Echter is het ook de plicht van een ieder om te kijken wie precies naar deze plaatsen gaan.
We hebben kleine meisjes loten zien kopen
Ook Amzad Abdoel wilde weten wat de status is van de Gaming Board. Dat is het controlerende instituut op kansspelen. “Het gevaar ligt daar. We hebben kleine meisjes loten zien kopen en we hebben ook gezien en welk gevaar zij verkeren. Ze zitten constant te gokken. Er is geen controle”, stelde Abdoel. Volgens de politicus is het een zorgwekkende kwestie, omdat tegenwoordig overal elektronische loten middels outlets worden verkocht, waardoor om de vijf of tien minuten trekkingen worden gehouden. “Als er zoveel trekkingen worden gehouden, vraag ik mij af welke mate van belastingen worden betaald aan het ministerie van Financiën”, aldus de NDP’er.
FR

error: Kopiëren mag niet!