OWT&C krijgt minder klachten naar binnen

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) krijgt in verband met de regentijd volgens de voorlichtingsafdeling momenteel minder klachten naar binnen. In de afgelopen periode zou het ministerie heel wat klachten naar binnen hebben gehad als gevolg van de zware regenval. Dit, mede vanwege het achterstallige onderhoud van trenzen en kanalen. Volgens OWT&C-woordvoerder Raul Swedo is er gedurende deze grote regentijd constant gewerkt. “Een aantal kanalen waren heel lang niet opgeschoond. Het ministerie heeft ze allemaal nu aangedaan. Er wordt momenteel gewerkt aan continuïteit. Het is een normaal werkschema van het ministerie”, stelt Swedo. Volgens de woordvoerder heeft de nieuwe OWT&C-minister een andere kijk op zaken. De bewindsman heeft een ander netwerk, waardoor er continuering in het werk kan worden bewerkstelligd. “Het is niet zo dat wij nu bezig zijn en het werk op een of andere manier zal stoppen”, stelt Swedo, aangevende dat onderhoudswerkzaamheden nu zullen worden gecontinueerd.
Wegennetwerk nog een drama
Aan de andere kant zijn er heel wat achterstanden in onderhoud van het wegennetwerk. OWT&C heeft onlangs de zandwegen Aquariusstraat, Simaloerweg, Liliendalweg, Manjasteeg onlangs aangedaan. In de planning staan nu de Koproprienstraat, Zandmugstraat, Mineervliegstraat, Kaikoesistraat voor aanpak. De geasfalteerde wegen zijn echter nog steeds een drama. De Koningstraat, Hernhutterstraat en Gompertstraat worden opgemaakt voor rehabilitatie. Er is reeds een aanvang gemaakt met de rehabilitatie van de Coesewijnestraat. Echter zijn bij meer dan de helft van de rest van het wegennetwerk, van wegverzakkingen tot kuilen, en van kuilen tot onderstel vernietigers te spotten. In ieder geval wordt de staat van enkele (zelfs) meest belangrijke wegen beschreven.
Het geklaag van de weggebruikers blijft meestal in het verkeer. Veel geklaag in het verleden heeft ertoe geleid dat er wel een aanpak, maar geen structurele aanpak kwam. Dit, gecamoufleerd met de bewering dat de overheid geen geld heeft om de wegen aan te pakken. Volgens Swedo zijn het inderdaad zaken die aandacht vergen. “Als wij nu een rapportage krijgen van een verzakking, gaat er een team naar toe voor oriëntatie. Vervolgens gaat die op de lijst van een aantal wegen die wij moeten aandoen. Aan de hand van de ruimte binnen de lijst wordt de weg aangepakt”, vertelt Swedo. Tot nu toe heeft het ministerie het lappen van de gaten in de wegen niet uitbesteed. In de afgelopen weken heeft het ministerie samen met aannemer Baitali een pilot project gedraaid met een nieuwe formule van asfalt. Aan de hand van de resultaten neemt het ministerie een besluit over de uitvoering van de werkzaamheden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!