Paul Somohardjo: 'Samen doen niet alleen met de mond belijden'

‘Samen doen’ niet alleen met de mond belijden, maar daadwerkelijk de filosofie van samen denken, samen werken en samen strijden waarmaken. Dit wordt door de PL de komende periode ten uitvoer gebracht in een aantal districten. Partijvoorzitter Paul Somohardjo geeft in gesprek met Dagblad Suriname mee dat de partij het doen van de zakat (armen gedenken) als prioriteit acht. Op deze wijze wordt ook invulling gegeven aan de gotong rojong gedachte (onderlinge hulp, samen delen, samen werken, samen doen). Dit allemaal draagt bij aan het voortzetten van de eenheid.
Volgens Somohardjo is het zaak dat successen niet geboekt worden over de ruggen van anderen, maar dat daadwerkelijk de handen ineen worden geslagen. ‘Je moet niet alleen bereid zijn om te nemen, maar ook om te geven.’ Met deze regel ten grondslag wordt een aantal activiteiten ontplooid. Op vrijdag 30 juni wordt een aanvang gemaakt te Catharina Sophia in het district Saramacca. Op 1 juli zullen de activiteiten zich concentreren op het hoofdkwartier van de PL te Beekhuizen. En op zaterdag 8 juli wordt de gemeenschap van Nickerie in de bloemetjes gezet. Gedurende al de activiteiten op de diverse plaatsen worden de bezoekers vergast op eten, drank en muziek van diverse muziekformaties.
In de planning ligt ook de herdenking van the Day of Wong Jawa te Marienburg op 9 augustus. Ook de senioren burgers worden in de vakantie getrakteerd op een Bigi Sma Dey. Dit vindt plaats op zondag 24 september te Colakreek.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!