Berenstein: “Wij moeten voor onszelf de grens bepalen”

De vakbeweging wenst met betrekking tot de aanpassingen binnen de gezondheidszorg en het belastingsysteem met de regering aan tafel te zitten. Wat de benzinetarieven betreft, wenst de vakbeweging pas met de regering te praten wanneer de government take van de prijs wordt afgetrokken. Voor een deel van Ravaksur was de persconferentie van afgelopen dinsdag al een manier van in actie treden om aandacht te vragen van de regering. Dagblad Suriname vroeg Robby Berenstein, woordvoerder van Ravaksur, in hoeverre er wordt gedacht dat de regering dit deel van de vakbeweging wel serieus neemt, aangezien er niet lang terug zelfs straatacties zijn gevoerd. Straatacties hebben in beginsel geen invloed gehad op de prijs van benzine, in ieder geval niet ertoe hebben geleid dat de government take werd teruggebracht.
Voor Berenstein hebben de acties echter wel wat invloed gehad
“Onder druk van de omstandigheden hebben wij wel gezien dat men ad hoc maatregelen heeft getroffen. Als zij ons serieus nemen of niet, is hun verantwoordelijkheid. Wij moeten voor onszelf de grens bepalen wanneer de zaken voldoende zijn. Wat dat betreft gaan wij uit van onze eigen kracht en niet zo zeer van hoe men denkt over ons”, zei Berenstein.
C-47 bestuurslid Dayanand Dwarka ondersteunde zijn voorzitter door te stellen dat geenszins de indruk mag bestaan dat de acties van de vakbeweging (vanaf april) geen resultaten hebben opgeleverd. “U kunt zich voorstellen waar wij vandaag zouden zijn als er geen acties zouden zijn. Er zouden een heleboel andere maatregelen zijn genomen als er geen acties waren gevoerd, en er nu geen dreiging van acties zou zijn. De concrete actie hebben ertoe geleid dat de leerkrachten iets hebben gehad, natuurlijk niet op de wijze waarop zij dat hebben gewild”, stelt Dwarka. Hij denkt dat de regering wel degelijk rekening houdt met de gevoelens van de samenleving en de onrust die zou kunnen ontstaan. Dwarka besluit door te stellen dat de samenleving weer in de startblokken staat om harde acties te voeren. Volgens Berenstein zijn straatacties niet uitgesloten. Echter wordt door Berenstein vooralsnog gesproken over ‘briefwisseling’ met de overheid.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!