“Heb hart voor het kind”

Activiste Maisha Neus heeft gisteren weer een aanvang gemaakt met protestacties. De focus van gisteren was de onaangename situatie waar kindertehuizen momenteel in verkeren. Neus had geen vergunning aangevraagd om op het Oude Vlaggenplein te protesteren. Zij mocht daarom van de politie niet op het plein zijn zonder een vergunning. Dit werd door de politie aan haar verteld. Neus beriep zich in het begin op haar grondrechten, maar gaf uiteindelijk gehoor aan de oproep van de politie. Zij liep onder begeleiding van de politie mee naar bureau Keizerstraat. “Ik sta in voor de consequenties”, zei Neus aan de aanwezigen. “Wij zorgen niet voor overlast. Wij zijn hier voor de kinderen. Wij zijn niet namens Maisha hier, maar voor de kinderen. Heb hart voor het kind”, werd tegen de politie gegild. “Wij houden ons aan de regels. Wij gaan niet afwijken daarvan”, reageerde de politie, met de oproep aan de protestanten om zich ook aan de regels te houden.
President komt beloften niet na
“Wij moeten ons aan de regels houden, maar dan moet de overheid zich ook aan de regels houden. Het geld moet betaald worden. Ons kindertehuis zit helemaal in de put. Als de overheid zich aan de regels had gehouden, zouden wij vandaag niet hier staan. Het moet dus wederzijds zijn. De president belooft, maar komt niet na”, zei secretaris Soenderpersad Hanoeman van Arya Dwaker aan de politie. Wim Bakker (Setie Sranan) riep de samenleving op om ook op te komen voor de meest kwetsbare groep binnen de samenleving. Deze groep veilig stellen, is een noodzakelijk onderwerp om aandacht aan te besteden”, zei Bakker.
Harold Cabenda (Burgercollectief) vindt het een schande voor het land dat kindertehuizen voor een sluiting staan. Hij vraagt zich af wanneer de regering zal leren om haar beloftes na te komen. Zelfs de jeugd, die als de toekomst wordt geschetst, wordt benadeeld.
De opkomst was in ieder geval niet zoals verwacht. Cabenda vindt dat de samenleving niet sterk genoeg reageert op de situatie bij de kindertehuizen. Hij ziet ook graag dat het volk opkomt voor de kinderen. “Men hoeft niet bang te zijn dat we de hekken gaan weghalen. Een vergunning wordt niet aangevraagd. Dat is met een advocaat besproken. Demonstratierecht is verankerd in de grondwet”, waren de woorden van Neus vóór de actie. Zij blijkt intussen wel bereid te zijn om een vergunning aan te vragen. Vandaag staat de groep om 11.00 uur weer op het Oude Vlaggenplein.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!