Ziekenhuizen moeten vandaag koopkrachtversterking ontvangen

3Ziekenhuizen moeten vandaag koopkrachtversterking ontvangenVandaag moeten de werknemers van de overheidsziekenhuizen (‘s Lands Hospitaal, Academisch Ziekenhuis Paramaribo en Mungra Medisch Centrum Nickerie) de beloofde koopkrachtversterking van SRD 750 uitbetaald krijgen. De ziekenhuizen zijn aan het begin van de maand akkoord gegaan met het voorstel van de minister ad interim van Volksgezondheid om te wachten tot 20 juni ten behoeve van uitbetaling van de koopkrachtversterking. Alle acties zouden in dit verband on hold gezet zijn. De beloofde bedragen betreffen SRD 750 (vandaag uitbetaald) en SRD 375 (30 juni).
Volgens AZP-bondsvoorzitter Lloyd Pool heeft het bestuur zich gisteren in een vergadering gebogen over deze kwestie. De bondsvoorzitter heeft niet precies aangegeven waarover de vergadering ging, maar deelde in ieder geval mee dat het geld gestort moet worden. Pool heeft vertrouwen in dat de overheid zich zal houden aan haar belofte het bedrag van SRD 750 vandaag te storten. Dezelfde mening wordt gedeeld door bondsvoorzitter Bryan Tjon Kie Sem van Mungra Medisch Centrum Nickerie (MMCN). Hij stelt dat er is beloofd dat het geld gestort zou zijn op 20 juni en hij vandaag wacht op confirmatie van de directie van het ziekenhuis. Verder kon de bondsvoorzitter niets meer meegeven. “We wachten het proces rustig af”, aldus Tjon Kie Sem. Indien het beloofde geld niet gestort is, hebben beide bondsvoorzitters aangegeven weer met hun leden in overleg te zullen treden.
Ten aanzien van het ‘s Lands Hospitaal stonden zaken anders. De personeelsleden van dit ziekenhuis zijn niet alleen wachtende op de koopkrachtversterking, maar tevens op de uitbetaling van de lumpsum. Door de minister van Volksgezondheid werd er reeds enkele maanden terug een toezegging gedaan dat de lumpsum in twee tranches betaald zou worden. Indien men zich toen had gehouden aan haar afspraak zou de lumpsum al volledig betaald moeten zijn. Echter is ruim 70% van de eerste tranche betaald en is men nog wachtende op het resterend bedrag van SRD 300.000. Ook is er geen beeld wanneer de tweede tranche van SRD 1.4 miljoen betaald zal worden. Vandaar dat bondsvoorzitter Imro Edam alsook de medewerkers van het ziekenhuis zeer sceptisch stonden tegenover het voorstel gedaan door de minister ad interim van Volksgezondheid. Het is nog niet bekend wanneer het restant betaald zal worden.

error: Kopiëren mag niet!