Moordverdachten verschijnen voor de rechter

De verdachten Oswaldo V. en Samantha H. moesten zich maandag voor rechter Ingrid Lachitjaran verantwoorden. Beide worden verdacht tezamen en in vereniging op 28 december 2016 het slachtoffer Saridin Toekinem (67) van het leven hebben beroofd. Behalve levensberoving worden zij verdacht van beroving, welke zij na de daad zouden hebben gepleegd in de woning van het slachtoffer. De afdeling Kapitale Delicten heeft op maandag 13 februari de 38-jarige verdachte Oswaldo V. alias Walli en zijn vriendin Samantha H. aangehouden en in verzekering gesteld. Walli woonde enige tijd samen met het slachtoffer. Sinds de moord werd Walli niet meer gezien op het adres. Het onderzoek heeft ertoe geleid dat Walli als de verdachte werd aangemerkt. Hij werd ter zake opgespoord en aangehouden. Tijdens het verhoor heeft Walli bekend hij dat ook zijn vriendin Samantha betrokken is geweest bij de moord.
Samantha werd opgespoord en aangehouden. Beide verdachten hebben inmiddels een volmondige bekentenis afgelegd. De goederen die op de bewuste dag uit de woning waren weggenomen, zijn nog niet terecht. In het belang van het verdere onderzoek zijn Walli en Samantha in verzekering gesteld.
Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Nirmala Maikoe, heeft de strafzaak voorgedragen aan de rechter om deze in behandeling te willen nemen. De verdachten worden juridisch bijgestaan door advocaten Georgette Leter en Hedley Derby. In het belang van het onderzoek heeft de vervolging de psychologische en psychiatrische rapporten van beide verdachten opgevraagd, alsook de telefoonuitdraai van de verdachten. De verdere behandeling wordt op 17 juli voortgezet. Beide verdachten blijven in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!