Kensenhuis zal president vragen naar status Juspol-minister

De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) maakt zich ook zorgen dat het ministerie van Justitie en Politie nu ruim twee weken zonder bewindvoerder zit. Assembleelid Patrick Kensenhuis zegt op vragen van Dagblad Suriname dat deze kwestie vandaag in een fractiemeeting zal worden besproken. Na afgestemd te hebben, zal hij tijdens de openbare vergadering president Desi Bouterse vragen naar de status van de nieuwe minister. De parlementariër heeft eerder al door de krant laten optekenen uit te kijken naar een concreet veiligheidsplan, dat eindelijk ervoor moet zorgen dat de criminaliteit wordt teruggedrongen. De eerste stap volgens hem is ook de benoeming van de juiste persoon op Juspol die met de stakeholders verder hierover zal praten. Belangrijk voor hem is ook dat de rust binnen het ministerie, de politie en de samenleving terugkeert. Als alles goed zit, zal president Bouterse vandaag ingaan op indringende vragen, die tijdens de vergadering van 16 mei door het parlement zijn gesteld.
Toen hebben oppositie en coalitie vragen gesteld over onder andere de economische situatie, de onderhandelingen met Alcoa, de criminaliteit, volksgezondheid, het opzeggen van de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds, een crisisbeheersingsplan en de afbouw van subsidies. De vergadering is uitgeschreven voor 13.00 uur.
Precies twee maanden en zes dagen na zijn beëdiging als minister van Justitie en Politie is Eugene van der San op 6 juni bedankt door president Desi Bouterse. De ex-bewindsman had een dag ervoor zware beschuldigingen geuit richting Melvin Linscheer, veiligheidsadviseur van president Bouterse. Daarvoor moest ook Jennifer van Dijk-Silos het veld ruimen toen het Hof van Justitie en het Openbaar Ministerie het vertrouwen in haar opzegden. Deze post wordt sinds het ontslag van Van der San waargenomen door minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T).
FR

error: Kopiëren mag niet!