BvL/ALS treedt intern in beraad vanwege nieuwe brandstofprijs

Het initiatief van de vakbonden om de benzinetarieven terug te draaien naar een tarief van SRD 5.15 voor een liter ongelode benzine heeft geen vruchten afgeworpen. Integendeel zijn de brandstoftarieven juist verder gaan stijgen. Bij voorgaande verhogingen van benzine had dit zo een effect op de samenleving dat de vakbonden op een gegeven moment niet meer met lede ogen konden toezien hoe de burgers verder verarmd werden. Echter hebben de nieuwe tarieven van SRD 6.34 (SOL) en SRD 6.16 (GOw2) voor unleaded niet voor dezelfde commotie gezorgd in vergelijking met de voorgaande keren. De vorige maand hebben de leraren hun lang verwachte herwaardering ontvangen, waarover er bovendien grote ontevredenheid bestaat. Dagblad Suriname vroeg vakbondsleider Wilgo Valies of hoe hij de zoveelste brandstofverhoging heeft ervaren.
“De overheid heeft aangegeven dat ze dit zouden loslaten. Zij zijn degene die het reguleren en ze weten ook of de samenleving het kan dragen. Als de prijzen omhoog gaan, worden wij daarmee ook geconfronteerd. Het wordt inderdaad nog moeilijker om te overleven. Er moet daarom een ander beleid gevoerd worden. De verhoging van brandstof is een groot probleem en wij als organisatie zullen ons daarover buigen.” De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) beraden zich intern over de ontstane situatie.
Wat betreft de herwaarderingsknelpunten zijn er tot nog toe geen vervolggesprekken gevoerd tussen de autoriteiten en de BvL/ALS. “Via de Onderwijsminister hebben we de knelpunten reeds kenbaar gemaakt. We kijken nu uit naar de uitnodiging van de regering. Als dit zover is, zullen wij de brandstofverhoging ook aan de orde brengen.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!