Stiefvader hoort in totaal 20 jaar strafeis wegens verkrachting

Officier van justitie Shanta Mahadew heeft maandag tegen de verdachte, Denny S., een gevangenisstraf van 20 jaar met aftrek geëist. Aan deze verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij in de periode, gelegen tussen 2005 tot en met 14 augustus 2009, zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting van een minderjarig kind. Het slachtoffer was toen 8 jaar oud. Zij is inmiddels al 17 jaar. Deze feiten hebben zich voltrokken in Paramaribo. Voor dit feit eiste het OM 10 jaar met aftrek. Voor het feit gepleegd in het district Para, zijnde het Derde Kanton, eiste het OM ook 10 jaar zonder aftrek. De verdachte heeft het slachtoffer ook in Para misbruikt. Dit gebeurde vanaf 16 december 2009 tot 15 mei 2011.
De vervolging achtte beide strafbare feiten, die meermalen werden gepleegd, wettig en overtuigend bewezen. Zij hanteerde als bewijs de consistente verklaringen van het slachtoffer. Volgens het meisje gebeurde het feit tegen haar wil in onder verbale bedreiging alsook fysiek. De vervolging gaf aan dat de verdachte het kind meerdere malen heeft verkracht. De eerste keer gebeurde het feit thuis bij haar stiefvader, dus de verdachte. Zij was toen 8 jaar oud. Zij werd in de badkamer verkracht. Dit alles gebeurde in afwezigheid van de moeder. Het slachtoffer verklaarde dat zij op diverse plaatsen is verkracht, waaronder in de auto van haar stiefvader, onderweg naar school en ook op afgelegen plaatsen. Volgens haar heeft hij haar tot in het jaar 2015 misbruikt.
De verdachte ontkent het feit steevast. Hij beweert nimmer met het slachtoffer alleen te zijn gebleven en haar te hebben verkracht. De officier achtte de verklaringen van het meisje geloofwaardig, omdat deze worden ondersteund door getuigenverklaringen. Volgens het OM is er wel sprake van dwang. “De verdachte heeft daarbij op geen enkel moment rekenschap gegeven van de kwetsbare positie, waarin het slachtoffer zich bevond. Zij was zijn stiefkind en het kind van zijn partner en in leeftijd en anderszins volstrekt als kind niet opgewassen tegen de veelvuldige bedreigingen, druk en aandringen van de verdachte om seks te hebben. Uit verschillende getuigenverklaringen blijkt dat de verdachte een zeer agressieve persoon is. Hij is weliswaar nooit eerder veroordeeld. Rekeninghoudend met alle feiten en omstandigheden achtte het OM de eis van 20 jaar met aftrek passend en geboden. De verdachte heeft de lichamelijke integriteit van het slachtoffer in ernstige mate aangetast. Het slachtoffer zal vanwege deze ontoelaatbare handelingen van de verdachte geruime tijd de psychische gevolgen ondervinden. Op de volgende zitting wordt de behandeling voortgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!