NDP’ers Wageningen hekelen dubieuze grondaanvragen partijgenoot

Bewoners Wageningen opgeschrikt    door grootschalige grondaanvragenBewoners van het ressort Wageningen in het district Nickerie zijn opgeschrikt door grootschalige grondaanvragen, die door de Stichting Sport, Cultuur en Welvaarts Ontwikkeling Wageningen bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zijn ingediend. Het gaat hier in totaal om 11 percelen tussen de 1 en meer dan 4 hectaren. De stichting wenst de stukken grond in grondhuur te verkrijgen ten behoeve van sport- en recreatiedoeleinden. Reon Gokoel, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Wageningen, spreekt zijn bezorgdheid uit hierover. Volgens de politicus staat de aanvrager Rinesh M. bekend als iemand die meer naar zijn eigen belang kijkt, dan dat van anderen. “Als hij een perceel nodig heeft, laat hij dat ergens anders zoeken. Niet een park waar mensen al van genieten”, aldus Gokoel. De benadeelden zullen een petitie aanbieden aan president Desi Bouterse en De Nationale Assemblee (DNA).
Drie aangevraagde percelen aan rechteroever Nickerierivier
Uit de 11 aangevraagde percelen, zijn 3 aan de rechteroever van de Nickerierivier. Het gaat hier respectievelijk om percelen met groottes van 1 hectare, 4095 hectare en 2240 vierkante meters. Hiernaast is 2343 vierkante meters aangevraagd in het gebied van Plein 51 (nummer 31), 1 hectare aan de Molenweg, Kerkplein (nummer 41), 3865 vierkante meters op de hoek van de Charolaislaan en Rexoralaan, 3500 vierkante meters aan de Rexoralaan (nummer 320), 2255 vierkante meters aan de Parkweg (nummer 39), 1400 vierkante meters aan de Zebulaan (nummer 318), 785 vierkante meters aan het Dimaplein (nummer 167) en 1933 vierkante meters aangeduid met het nummer 14 aan de Molenweg. Opmerkelijk volgens Gokoel is dat bij het perceel aan de Molenweg iemand al 23 jaar wacht op de goedkeuring van zijn grondaanvraag.
Aanvragen in 2015 ingediend
De aanvragen zijn in het jaar 2015 ingediend, maar de bewoners zijn pas enkele dagen terug hiervan op de hoogte gesteld. “Nu pas is bekendheid gegeven hieraan. Wanneer mensen niets hierover zouden weten, zouden zij geen lawaai hierover kunnen maken”, stelt de afdelingsvoorzitter. Het gaat volgens hem om sierpleinen en parken waar kinderen zich ontspannen en volwassenen komen voetballen. “De plaatsen worden al ingezet voor sport en recreatie. Mensen maken gebruik ervan”, aldus Gokoel.
Dc Joeloemsingh: “Aanvraag is één, krijgen is een heel ander hoofdstuk”
Districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh om een reactie gevraagd, zegt aan de krant dat een ieder grondaanvragen kan indienen. “Aanvraag is één, krijgen is een heel ander hoofdstuk.” Volgens de burgervader moet rekening worden gehouden dat er veel grondaanvragen worden ingediend, waardoor het moeilijk is aan te geven of er ondertussen al een verklaring van geen bezwaar vanuit zijn zijde is gegeven. “Als er een aanvraag komt, moet je dat in behandeling nemen. Als het vrij domein is, is het uiteindelijk des ministers om te bepalen of het wordt uitgegeven of niet. Het commissariaat geeft haar adviezen waar nodig.” Volgens de dc maakt het voor hem niet uit wie precies de aanvrager is, partijgenoot of niet, de zaken worden conform standaardprocedures afgehandeld.
Vieze politieke spelletjes
Ondernemer Raymond Hira, die tevens ook bestuurslid is van de NDP in Wageningen, is niet te spreken over de ‘vieze politieke spelletjes die door zogenaamde eigen partijmensen worden gepleegd’. Hira maakt samen met zijn vader al langer dan 26 jaren gebruik van de twee percelen aan de rechteroever van de Nickerierivier (1 en 4095 hectare). De ondernemer wacht ook al 26 jaar op een reactie van zijn grondaanvraag. “Deze smeerlap durft om de percelen aan te vragen, ondanks dat hij weet dat wij al 26 jaar daar wonen en werken. Dit accepteer ik niet. Wij hebben twee woningen en een vervallen houtzagerij erop. In 1991 heeft mijn vader alle stukken gehad van de SML, zodat hij op deze gronden kon investeren. De houtzagerij was bedoeld om werkgelegenheid voor de gemeenschap in Wageningen te creëren en een hulp te zijn voor de bouwsector. Alle investeringen zijn gepleegd en het bedrijf heeft zeker 20 jaren gedraaid. Echter is het in de afgelopen zes jaren bergafwaarts gegaan, omdat wij zonder een beschikking geen leningen bij banken konden sluiten”, aldus Hira. Hij vindt het jammer dat zijn eigen partijmensen anderen tegenhouden die echt bezig zijn de ontwikkeling op gang te brengen.
‘Hij speelt een NDP’er!’
Hira voert aan dat de aanvrager Rinesh ook een NDP’er is, maar helemaal niet te vertrouwen is. “Hij speelt een NDP’er, maar wanneer de Frontregering aan de macht is, is hij ook aan de andere kant. Dat weten wij allemaal. De man heeft een heleboel gerotzooid in Wageningen. Bij het pompgemaal is er ook een probleem. Daar heeft Rinesh werken gehad, waar hij flink heeft gerotzooid. Hij zit ook bij Adron en SML. Ze willen overal hun neus stoppen en bemoeien, waardoor uiteindelijk een heleboel dingen mis gaan”, aldus Hira. De ondernemer vindt dat er gewaakt moet worden voor figuren die al jaren stichtingen oprichten om munt te slaan. Het is de redactie bij het te perse gaan van de krant, na herhaaldelijk bellen, niet gelukt om een reactie van de aanvrager te krijgen.
FR

error: Kopiëren mag niet!