Suriname en China ondertekenen overeenkomst bouw 350 volkswoningen

De ontwikkelingspartners Suriname en de Volksrepubliek China, vertegenwoordigd door minister Jerry Miranda en ambassadeur Zhang Jinxiong, hebben maandag de uitvoeringsovereenkomst voor de bouw van 350 volkswoningen ondertekend. Het gaat om een deel van een in 2015 toezegde gift, bestaande uit 1.000 woningen voor lage inkomensgroepen, die te Vredenburg serie B (Altona) in het district Wanica neergezet zal worden.
De grond is bouwrijp
Na de ondertekenings plechtigheid kwam tijdens een persconferentie, geleid door ambassadeur Zhang Jinxiong, de informatie los dat het gaat om 1 en 3 slaapkamerwoningen van 1 woonlaag, met oppervlaktes van 50 en 85 vierkante meter, op een bouwrijpterrein van in totaal 24.500 vierkante km. Het ligt in de bedoeling om in april 2018 te beginnen met de constructie die 24 maanden vraagt. De ontwerpen van de woningen zijn van China Electronics Engineerings Design Institute. Sedert begin mei bevindt zich een werkroep van Shanghai Architectural Design and Research in Suriname ter voorbereiding van de bouwwerkzaamheden.
Aanbesteding volgens Chinese maatstaven
Binnenkort zal de aanbesteding van het project volgens maatstaven van de Volksrepubliek in China plaatsvinden. De helft van de bouwvakkers betrokken bij het project, equipment en materiaal zullen in Suriname worden aangetrokken en aangeschaft. De officiële waarde van de schenking wordt geschat op 176 renminbi (de munt van de Volksrepubliek China). Daarbij moeten de overige kosten, waaronder die van directievoering, administratie, personeel en equipment, nog bijgeteld worden.
41 jaar diplomatieke banden tussen Suriname en China
De ambassadeur memoreerde dat zondag de diplomatieke relatie tussen de Volksrepubliek China en de Republiek Suriname 41 jaar bestond en dat de verstandhouding vandaag het best is.
HD

error: Kopiëren mag niet!