Nurmohamed: “Lijvig ontwikkelingsplan betekent dat alle sectoren kapot zijn”

De Nationale Assemblee is van plan om in de maand juni het door de regering aangeboden Ontwikkelingsplan 2017-2021 te behandelen. Volgens volksvertegenwoordiger Riad Nurmohamed zal het parlement het document behandelen, net als elk ander document dat naar binnen komt. Hij herhaalt hierbij echter de woorden van zijn collega Krishna Mathoera, die aangaf dat dit het negende plan van de regering is dat aan het parlement is aangebonden. Het meest recente plan van de regering was de Stabilisatie -en Herstelplan van de regering, waar er sinds de aanbieding, geen resultaten van zijn gepresenteerd. Het Stabilisatie- en Herstelplan van de regering zou volgens Nurmohamed al geen goed plan zijn om zelfs te mogen indienen in het parlement. Echter heeft de regering zich niet eens bezig gehouden met het uitvoeren van de activiteiten die zijn opgenomen in het programma.
Ondanks het parlement zich zal bezighouden met het plan, wijst Nurmohamed er echter op dat de regering niet in staat is om het geschreven plan uit te voeren. De regering zou veel grotere problemen hebben. Een van de grondslagen daarvan zou zijn dat de regering niet om kan gaan met ontwikkelingsplannen. “De regering heeft eerder planen geschreven en gewoon in de doofpot gezet”, stelt de parlementariër. Het Ontwikkelingsplan op zich is een heel lijvig document. Nurmohamed komt hierdoor ook tot de conclusie dat dit een teken is van het feit dat bijkans alle sectoren in Suriname kapot zijn gemaakt. “Als het goed zou zijn met de sectoren, zou het een dun plan van 10 pagina’s zijn. Het feit dat het een dik plan is, betekent dat alle sectoren, natuurlijk door deze regering, vernietigd zijn”, meent de politicus.
Een plan van vijf jaar voor Suriname in een situatie van een kapotte economie vindt Nurmohamed daarom ook te kort. De problemen van de regering zijn volgens Nurmohamed vele malen groter om uiteindelijk aandacht te bestelen aan dit lijvig ontwikkelingsplan. Hij haalt hier als voorbeeld aan de medische zorg, het onderwijs en infrastructuur die momenteel te wensen overlaten. De politicus sluit aan de andere kant wel af door te stellen dat het werk dat door het Planbureau is verricht, niet onderschat moet worden. Ondanks de uitvoering van het plan weg kan blijven, ziet hij dit document wel als een voorbeeld voor toekomstige regeringen om goede plannen te schrijven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!