Sanatan Dharm lanceert televisiestation: “Dharma is in verdrukking door de technologie”

Sanatan Dharm lanceert televisiestationDe vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname heeft op woensdag 03 mei 2017 haar eigen televisiestation gelanceerd, te weten Sanatan Dharm TV op kanaal 26.4. Hiermee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Reeds in de jaren ’60 had deze vereniging een televisievergunning aangevraagd. “Wij hebben gehoopt om het beeld van de Sanatan Dharm naar u toe te brengen. Het is tijd dat wij de boodschap vertalen op een wijze die begrijpelijk is voor niet alleen de kinderen, maar ook voor de ouderen. De Sanatan Dharm is meegekomen met de Lala Rookh tot en met het jaar 1911. Er was nog geen Arya Dewaker in Suriname, maar op een gegeven moment kwam iemand uit Bombay (India) met de boodschap van de Veda’s. Zo is de Arya Samadj ontstaan. In 1928/1929 hebben we in onmin geleefd. Men vond dat de Arya Samadj niet goed is, maar intussen is er geen ‘feti’ meer tussen de Sanatan Dharm en de Arya Samadj; wij vullen elkaar aan en leven vreedzaam met elkaar”, aldus Radjnarayan Nannan Panday, voorzitter van Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname.
Volgens cardioloog Radjen Nannan Panday is de Dharma in verdrukking door de technologie. Dit televisiestation is bedoeld om de Dharma in stand te houden. De teruggang van de Sanatan Dharma is reeds jaren begonnen. “De noodzaak maakt de uitvinding. De stuwende motor van de Sanatan Dharm TV is pandit Sarwan Ramsoedit Tewarie (penningmeester) en pandit Nitin Jagbandhan (secretaris priesterraad).”
Stanley Soeropawiro, afdelingshoofd Eredienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken, was ook aanwezig tijdens dit heugelijk feit. Soeropawiro gaf tijdens zijn toespraak te kennen dat de Sanatan Dharm TV niet alleen een mijlpaal is voor de vereniging, maar ook voor de totale gemeenschap.
Soeropawiro hoopt dat dit televisiestation zal bijdragen aan het presenteren van de hoge morele waarden en normen die de Sanatan Dharm in zich meedraagt. “We leven in een multireligieuze samenleving en met dit televisiestation kan de boodschap die de religieuze organisatie intern in zich heeft, verspreid worden. Dit is iets dat heel erg belangrijk is binnen onze samenleving. De samenleving zien we als een sociaal kapitaal. Organisaties moeten niet alleen proberen om hun leden aan zich te binden met de leerstelling die men heeft, maar ook het maken van een verbinding met anderen is belangrijk. Hoe meer anderen weten over wat de organisatie, hoe meer respect en waardering gaan groeien.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!