Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast Flamboyant Park

Op 29 april 2017 werd een live show gehouden te Flamboyant Park, waarbij Danielle Vijgeboom en Cetje Man een daverende show hebben gegeven. Echter was niet een ieder blij met de show. Buurtbewoners hebben geklaagd over geluidsoverlast. Buurtbewoners waren zeer gegriefd, omdat zij vinden dat ondanks een door de politie uitgevoerd onderzoek en het feit dat men heeft aangegeven last te ondervinden van het geluid, de organisatie toch een vergunning heeft gehad. Het erge van de zaak is dat de organisatie reeds om 15.00 uur begon met oefenen en het maken van muziek. “Dat wil zeggen dat wij niet konden rusten”, zegt een buurtbewoner.
Dagblad Suriname sprak in dit kader met R. Roozer, districtssecretaris van districtscommissariaat Paramaribo Zuid – West, die aangaf dat er voor de show goede afspraken zijn gemaakt met de organisatie. “We hebben gesproken met de organisator op politiepost Uitvlugt samen met de brandweer en de bestuursdienst en de mensen van Flamboyant zelf, met wie er duidelijke afspraken zijn gemaakt. De vergunning is vervolgens verstrekt vanaf 20.00 uur tot 2.00 uur in de ochtend. De mensen moesten zich houden aan de vergunningsvoorwaarden. Dat betekent dat de show om 20.00 uur zou beginnen en dat alle activiteiten om 2.00 uur gestopt moesten zijn. Mensen mochten ook geen alcoholische dranken verkopen in flessen en de politie en brandweer hebben zorggedragen voor de veiligheid van de aanwezigen daar.”
“Ten aanzien van het buurtonderzoek heeft de politie als taak dit altijd te doen”, zegt Roozer. Ook de bestuursambtenaren doen een buurtonderzoek. Zowel de bestuursdienst als de politie neemt de grieven, die eventueel geponeerd worden door buurtbewoners, in acht. Echter moet er wel sterke en grondige redenen zijn waarom een show geen voortgang mag hebben. “De organisator maakt de nodige kosten en daarmee moet er ook rekening gehouden worden. Alles wordt in overweging genomen. De politie heeft overigens nooit problemen daarmee”, zegt Roozer. Dat men al voor de show bezig was met oefenen, daarvan was de districtssecretaris niet op de hoogte. Dat zal eerst onderzocht moeten worden, zei hij.

error: Kopiëren mag niet!