Lachmising: “Wie vrij wil, zal een verlofdag moeten nemen”

Dagblad Suriname nam contact op met de SLM-directeur Robbi Lachmising om te informeren over zijn communicatieronde met de vakbond. Die was op dat moment ook nog in vergadering met de bond, die voorbereidingen trof richting de protestmanifestatie van vandaag. Met betrekking tot zijn eigen personeel en deelname aan de protestacties van de vakbeweging heeft Lachmising een concreet standpunt ingenomen. “Ik ben met de bond bezig. Zij willen dat ik mijn mensen vrij geef om te gaan lopen. Ik geef niemand vrij. Wie vrij neemt, zal of een verlofdag nemen (dat hoort de bond nu), of ik zal geen geld betalen voor die dag”, zei Lachmising kort over zijn standpunt met betrekking tot de protestmanifestaties.
Ravaksur-woordvoerder Robby Berenstein merkt op dat Lachmising nu een heel ander verhaal vertelt. “Andere werkgevers zeggen ook dat zij niet betaald vrij zullen geven.” Lachmising zei echter dat er geen conflict bestaat tussen bond en directie en op grond daarvan het personeel niet in actie mag gaan. Nu praat hij een andere taal”, stelt Berenstein.
De vakbondsman geeft aan dat zowel bij de vorige als bij de actie van vandaag, er mensen zijn die gewoon verlof opnemen om aanwezig te zijn. Zijn kritiek was alleen op de uitspraken van Lachmising over het verbod op deelname aan acties. De kritiek blijkt vooralsnog uit de weg te zijn.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!