De oppositionele partijen in De Nationale Assemblee hebben onlangs de werkwijze van de regering afgewezen en de regering opgeroepen om de genomen besluiten rond de benzineprijzen terug te draaien. Dit, omdat uitvoering ervan zal leiden tot een vergroting van armoede, verlies van welvaart van de middenklasse, en verslechtering van het concurrentievermogen van ondernemers. Het laatste zeker, aangezien de besluiten en de gevolgen daarvan in strijd zijn met wat de huidige regeringspartijen in de aanloop naar de algemene verkiezingen afgelopen mei aan het volk hebben beloofd. Middels een motie werd aangehaald dat de samenleving niet de veroorzaker is van de slechte financiële staat van de overheid, maar nu door de regering verplicht wordt om daarvoor te betalen. Volksvertegenwoordiger Keshopersad Gangaram Panday stemde samen met 22 andere coalitieleden tegen de motie van de oppositie.
“Dit is bij elke regering het geval geweest. Alle regeringen hebben een minimale government take geïnd bij de samenleving. Wat de motie van de oppositie betreft, ben ik er eens mee dat de regering een crisisbeheersingsplan moet presenteren. Als men echter praat over beleid van de regering dat leidt tot verder verval, geeft men aan dat het beleid alleen bestaat uit werken naar verder verval van de samenleving. Dat is niet juist”, stelt Gangaram Panday.
Verder heeft zijn collega Mahinder Jogi aangehaald dat de regering de government take moet gebruiken voor de productie. Dit betekent naar Gangaram Panday zijn oordeel dat de oppositie ook eens is met de government take. “In de wandelgangen hoor ik enkele oppositieleden ook zeggen dat de verhoging moet komen”, stelt Gangaram Panday. Hij stelt dat indien de oppositieleden in de schoenen van de huidige regering zouden staan, zij ook de zelfde maatregelen gedwongen moesten treffen. Dit zeker om bepaalde onvoorziene kosten te dekken.
“In de periode Venetiaan 1 en 3 is dit ook het geval geweest. Het is misschien in een ongunstige periode voor deze regering gevallen”, meent hij. Sinds jaar en dag wordt door critici gesteld dat de overheid maar geen effectieve stappen onderneemt om geld te verdienen. Er wordt jaar in jaar uit gewerkt aan modellen om meer geld te innen bij de Surinamer, in plaats van het op zoek gaan naar of het ontwikkelen van modellen om geld te verdienen. De overheid kiest, zoals delen van de vakbeweging het verwoorden, voor de weg van de minste weerstand.
“Wij als NDP-fractie wijzen de regering er ook op dat de productie steeds meer opgevoerd moet worden. Het geld moet steeds uit de productie worden gehaald. Wanneer de onderwijsbonden nu naar meer geld vragen, moet het geld ergens vandaan komen. Je kunt niet morgen al een beroep doen op de productiesector”, aldus Gangaram Panday .