OM presenteert strafvoorstel in strafzaak Westfa

De verdachte Stephen Westfa riskeert een celstraf van 12 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Zijn comparant Selmon G., die uit andere hoofde is aangehouden, hoorde een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar tegen zich eisen. In deze strafzaak is de detentie van beide verdachten eerder opgeheven. In het jaar 2013 hebben beide verdachten op de hoek van de Hiraweg en de Nieuw Zorgweg, voor een winkel een autobestuurder beroofd van zijn voertuig. De politie die hierover werd gewaarschuwd, stelde een onderzoek in. Uit het onderzoek blijkt dat de verklaring van de aangever en de verdachten overeenkwamen. Er waren ook camerabeelden waarop de handelingen van de verdachten waren vastgelegd. Echter heeft de politie verzuimd om deze beelden veilig te stellen. Op het beeldmateriaal was de verdachte Stephen W. duidelijk te herkennen en de verdachte Selmon ook. Selmon had toen dreadlocks. Selmon heeft de autobestuurder beroofd en mishandeld met een pijpentang.
Uit het politioneel onderzoek en verklaringen van beide verdachten blijkt dat zij in opdracht van de ondernemer Dassasing hadden gehandeld. Stephen verklaarde dat hij werkzaamheden deed voor Dassasing. Hij had allerlei klusjes verricht en in ruil daarvoor zou Stephen de auto, welke werd weggenomen, mogen behouden. Het afgepakte voertuig werd te Leiding achtergelaten en Selmon werd kort daarna opgehaald door Stephen in zijn wit gelakt Nissan Sky Line.
Selmon heeft het slachtoffer met een pijpentang bewerkt met als gevolg dat hij verwondingen opliep. Volgens het OM is Selmon reeds 2 keren eerder veroordeeld wegens mishandeling en inbraak. De verdachte Selmon had bij het vooronderzoek verklaard dat hij samen met Stephen het feit heeft gepleegd. Ook had hij daarbij aanwijzingen gedaan. “In deze casus is er geen sprake van uitlokking, maar er werden middelen beloofd aan de verdachten. Na een jaar heeft men de rechtmatige middelen toegepast om het voertuig terug te nemen.” De vervolging achtte de wederrechtelijk toe-eigening van het voertuig wettig en overtuigend bewezen. Zij gaf aan dat het gaat om een zeer ernstig misdrijf en dat de verdachten niet straffeloos vrijuit kunnen komen. Bij het bepalen van de strafeis hield het OM rekening met de persoon van de verdachten. Selmon is een recidivist. Op 12 april komen de raadslieden aan het woord. De verdachten werden aangezegd om aanwezig te zijn bij de volgende behandeling.

error: Kopiëren mag niet!