Self Reliance hoofdsponsor SVWR Wiskundeolympiade

Overeenkomst tussen SVWR en  Self      Reliance 25 jan 2017 ir (2)De Surinaamse Assurantie Maatschappij Self Reliance is een overeenkomst aangegaan met de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR) voor het organiseren van de jaarlijkse Wiskundeolympiade. Daarbij is overeengekomen dat Self Reliance zal optreden als hoofdsponsor van de Wiskundeolympiade 2017. De ondertekening vond plaats op 25 januari 2017 op het hoofdkantoor van Self Reliance. Voor Self Reliance tekende de hoofddirecteur Maurice Roemer en voor de SVWR Ewald Levens, voorzitter van de SVWR. Vanwege de ondertekening zal het project dit jaar de naam dragen van SVWR– Self Reliance Wiskunde Olympiade 2017”.
Bij dit heugelijk feit waren aanwezig het directielid Shirley Relyveld van Self Reliance en de SVWR bestuursleden Indira Ramdin en Shanine Sjauw Koen Fa. Directeur Roemer gaf aan dat Self Reliance ter ondersteuning altijd de voorkeur geeft aan onderwijsprojecten, daar onderwijs zeer fundamenteel is voor de vooruitgang van een samenleving. Levens op zijn beurt gaf aan dat dit jaar de SVWR voor de vijfde keer de Wiskundeolympiade organiseert en dat de vakorganisatie heel blij is met het vertrouwen dat Self Reliance in haar stelt en dit vertrouwen niet zal beschamen.
De Surinaamse Vereniging van Wiskunde – en Rekenleraren is opgericht op 16 april 2008 en heeft als doestelling het bevorderen van en mede waarborgen van goed wiskunde- en rekenonderwijs vanaf het primair tot en met het tertiair onderwijs en het geven van gevraagd en ongevraagd adviezen terzake het verbeteren van het wiskunde – en rekenonderwijs in Suriname.
De SVWR tracht dit doel o.a. te bereiken door het houden van vergaderingen, lezingen, conferenties, seminars, workshop en het organiseren van de jaarlijkse Wiskundeolympiade. In dit lustrumjaar wordt voor de vijfde keer de olympiade georganiseerd. De SVWR is in maart 2013 opgestart met dit project. Vooralsnog richt de SVWR zich op leerlingen van mulo klasse 3 en 4. Het streven is naast de Mulo Wiskundeolympiade op kort termijn een olympiade te introduceren op vwo– niveau. De SVWR heeft Self Reliance, met name directeur Roemer, en Relyveld hartelijk bedankt voor de ondersteuning, welke het mogelijk maakt dat de voortgang van de Wiskundeolympiade ook dit jaar gegarandeerd is.

error: Kopiëren mag niet!