Minister Wolff hoopt in 2017 achterstanden weg te werken

1 Minister Wolff hoopt in 2017    achterstanden weg te werken“Als burger van het land dient u altijd optimistisch te blijven en steeds positieve verwachtingen te koesteren. Economisch gezien zijn de verwachtingen positief, doch zult u een economisch verantwoorde uitgavenpatroon moeten hanteren.” Zo sprak minister Siegfried Wolff zijn personeel toe richting het nieuwe jaar. Hij vroeg zijn personeel om zich in dit dienstjaar meer inspanningen te getroosten om zich als landsdienaar op een adequate wijze dienstbaar te maken aan land en volk.
De minister is vastberaden, met de beschikbare middelen vooral de landelijke infrastructuur te zullen onderhouden. Hij is ervan bewust dat er achterstand is in het onderhoud van wegen. De bewindsman hoopt deze achterstand in 2017 volledig weg te werken.
Verder zal de controledienst vanuit het ministerie worden versterkt om het toezicht en de controle op de uitvoering van werk beter te doen plaatsvinden. “Er zijn ook uitdagingen die wij in het komend jaar het hoofd zullen moeten bieden. Een daarvan is het zorgdragen voor gezond milieu waarbij ook van de burgerij gevraagd wordt om haar bijdragen te leveren”, stelt Wolff.
In dit kader denkt de minister aan het schoonhouden van de woonomgeving waarbij hij winkeliers en grote bedrijven vraagt om zich vooral aan de regels te houden. Om het ontstaan van zwerfafval in te dammen vraagt de minister de gemeenschap om huisvuil niet eerder dan op het vastgestelde ophaaltijdstip aan te bieden. Het opruimen van zwerfvuil heeft los van het kostenaspect ook nog de aantasting van volksgezondheid als gevolg.
Een andere uitdaging wordt de groenvoorziening in de binnenstad waarin het Directoraat Openbaar Groen een voorname rol heeft te vervullen. In 2017 zullen de mogelijkheden worden bekeken om de bermen van de Maagdenstraat te beplanten. Hiernaast zal het schoon houden van de binnenstad de nodige aandacht krijgen alwaar ook in het weekend gewerkt wordt.
Op beleidsmatig gebied zal in het jaar 2017 gewerkt worden aan het voorbereiden en treffen van maatregelen om beschadiging van asfaltwegen door overbelasting tegen te gaan. Indien er wordt geïnvesteerd in de infrastructuur is het voor de minister best van belang om erop toe te zien dat schade zoveel als mogelijk wordt beperkt en de levensduur niet wordt ingekort. Ter waarborging hiervan is de Commissie Zwaar Transport ingesteld bestaande uit de relevante actoren zoals wegbeheerders en wetshandhavingsautoriteiten.
Vanuit het ministerie zal alles in het werk worden gesteld om de informatiestroom naar de gemeenschap toe te optimaliseren via de ten diensten staande mogelijkheden. Om de dienstverlening een vlotter verloop te laten hebben, is er een klachtenlijn (462121) operationeel waarvan de burgerij in het kader van de dienstverlening gebruik kan maken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!