Robby Naarendorp: “Vakbeweging zal in 2017 acties ondernemen tegen regering”

De vakbeweging zal volgens vakbondsman Robby Naarendorp in 2017 niet lijdelijk erop toezien dat de regering onheus omgaat met de belangen van de samenleving. Zoals het nu aan toe gaat, ziet hij de vakbeweging acties ondernemen. In eerste instantie deed de vakbeweging het om het beleid van de regering te laten wijzigen. Op dit moment is Naarendorp dat punt al voorbij. “Zij kunnen het niet en zij willen het niet. Men moet plaatsmaken”, aldus Naarendorp.
“Ik heb veel herhalingen gehoord in de toespraak van de president. Wij lopen al een tijdje mee in dit land. Dit was natuurlijk niet de eerste rede van de president sinds zijn aantreden. Er zijn geen nieuwe beloftes gedaan. Misschien denkt de president dat wij vergeetachtig zijn. De periode van beloftes en mooie woorden is al voorbij. Mensen die geloof in hadden, dat geloof is al weg. Deze woorden vliegen zo voorbij aan je, omdat je weet dat hij onwaarheden verkondigt”, stelt Naarendorp.
“Ik zal onder geen beding een politiek van “names en faces” toelaten. Ik ga geen fraude en corruptie, waar en wanneer die ook zullen voorkomen, toestaan. Ik zeg u toe, landgenoten: “names” en “faces”, fraude en corruptie zal ik hard aanpakken! Ik zal verder kritisch ons regeerbeleid evalueren en deze zonder aanziens des persoons, waar nodig, omgooien om daardoor adequate en doordachte maatregelen te kunnen toepassen en effectieve uitvoering van zaken te hebben. Wij gaan de maatregelen nemen, die wij moeten nemen om de economie te saneren. En wel op een manier die het volk niet treft in zijn basis-bestaan”, stelde de president.
Sinds de president zijn aantreden is er beloofd dat er een kruistocht zou worden gevoerd tegen corruptie. Daar kwam er nooit wat van terecht. Integendeel zijn er in de zittingsperiode van deze president juist meer corruptieschandalen aan het licht gekomen. “Wij zien dat het niet afgenomen is, maar juist toegenomen. Je kunt bijna zeggen dat het is gestimuleerd. De president heeft heel wat beloftes niet kunnen en willen oplossen. Rapporten liggen er. Hij moest acties ondernemen. Wij zijn moe van het blijven horen wat de president gaat doen. Hij moet nu doen! Dan pas zullen mensen hem weer geloven”, stelt Naarendorp.
De bondsvoorman stelt dat hij op dit moment geen hoop heeft. Velen hebben volgens hem geen hoop in deze president. Het staatshoofd heeft teveel beloofd. “Hij is niet in staat om leiding te geven aan dit land. Dit weet hij ook”, meent Naarendorp.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!