Voorzitter DA-91: “Schuld per ongeboren Surinamer stijgt elke dag met deze regering”

Vanuit het perspectief van DA-91 is het jaar 2016 totaal slecht geweest voor zowel burgers als ondernemers in Suriname. Onvoorspelbaarheid van maatregelen vanwege de overheid, maakt dat de ondernemers in problemen geraken en als gevolg hiervan de doorsnee burger in een lastige positie komt te verkeren. Werkloosheidcijfers nemen toe, terwijl burgers in heel wat onzekerheid leven qua hun ziektekostenregelingen. Aan de andere kant is er wederom geen corruptiebestrijding geweest, ondanks er ettelijke keren over wordt gebabbeld. Over de schulden kan er nog veel meer worden gezegd, aangezien de toekomstige generaties er zwaar mee geconfronteerd zullen raken. “De schuld per zelfs ongeboren Surinamer stijgt elke dag met deze regering. De inkomstenkant geeft ons alleen maar prognoses, die niet eens op realistische cijfers gebaseerd zijn”, stelt voorzitter Angelic, Alihusain- del Castilho.
Met de huidige leiders heeft de voorzitter in 2016 geen moment van hoop gezien. Dit is zelfs bij het aantreden van de huidige president duidelijk kenbaar gemaakt. “Je kunt geen hoop baseren op fantasieën. Met dit regeerteam gaan wij steeds de afgrond in”, stelt de politica. Verder ziet de voorzitter geen ruimte meer voor ontwikkeling als zij de huidige stand van leningen bekijkt. De inkomsten waar er geen zekerheid over is, zullen naar haar zeggen weer richting aflossingen gaan. Hetgeen op dit moment geleend wordt, lijkt volgens haar ook niet richting duurzame investeringen te gaan. De ontwikkeling blijft in haar oordeel daarom ver weg.
DA-91 staat volgens Alihusain- del Castilho al geruime tijd klaar om deel te nemen aan verkiezingen. Het eerste uitgangspunt van de partij is verkiezingen in het jaar 2020. Gezien de huidige situatie, ondanks de zelfverzekerdheid van de regering, houdt de partij er wel rekening mee dat er vervroegde verkiezingen mogelijk in aantocht zijn.
“Mensen zullen in 2017 nog meer pinaren. De armoede wordt groter. Wij moeten als partij dus rekening mee houden dat er eerder verkiezingen kunnen zijn. De bevolking is op dit moment niet zo ver om persoonlijk uiting te geven aan ontevredenheid”, stelt de politica.
De partij hoopt in dit verband in 2017 actiever en meer participatief te zijn binnen de samenleving. Volgens de voorzitter zal er worden gewerkt aan versterking van de maatschappij qua het democratisch en het rechtvaardigheidsgevoel.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!