Dodson en Oosterling ontkennen beschuldiging SWM-medewerkers

De media hebben onlangs een anonieme brief ontvangen, geschreven door ‘medewerkers’ van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). In deze brief zijn er enkele zware beschuldigingen geuit richting de directeur van de SWM, Marlon Oosterling, waarin ook het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen wordt betrokken. Het gaat in deze om ernstig wanbeleid, corruptie, zelfverrijking, bedreigingen, populisme, vriendjespolitiek en alle ontoelaatbare en ongeoorloofde zaken die zich binnen de SWM zouden voordoen.
Beschuldiging
“Wij moesten onder andere aanhoren dat als wij nu in de jaren ’80 leefden, vele van ons er waren geweest. We moeten aanhoren van deze directeur dat hij een nagel is aan onze doodkist. Deze zaken geven duidelijk aan dat deze directeur bewust bezig is, en vermoedelijk erop uit is om bepaalde van ons uit de weg te ruimen of uit de weg te laten ruimen. Wij komen letterlijk aan het werk met angst en vrees voor ons leven dat het elk moment door kan slaan. Er is zeker geen plezierig werken meer. Gezien de ernstige negatieve uitspraken en houding van deze directeur hebben vele van ons het sterkste vermoeden dat hij aan de drugs is. Gezien de SWM een alcohol- en drugsbeleid heeft, zou het op zijn plaats zijn als de regering de heer Oosterling ook laat onderwerpen aan een drugstest, volgens de SWM-regels. Wij verwachten dat hij gewoon op een willekeurige dag, vermoedelijk onder invloed van drugs, velen van ons kan neerknallen. Simpel vanwege het feit dat hij nooit rondloopt zonder zijn wapen en zijn gewapende lijfwachten. Wij zijn niet in een militaire kazerne of op een politieacademie om dit te hebben. De meeste van ons zijn letterlijk bang voor wapens, maar nu moeten wij leven en werken tussen wapens. Als er vandaag of morgen een onschuldig bloed gaat vloeien binnen de SWM, is dit letterlijk en figuurlijk voor het geweten van degenen die de heer Oosterling hier hebben benoemd tot directeur. Deze totaal ongeschikte directeur is letterlijk geen vader voor het bedrijf, maar een God die zich letterlijk niet stoort aan geen enkele geboden en verboden. Het is overduidelijk dat hij instinctief te werk gaat”, staat in de brief.
Leugens
Minister Regilio Dodson van NH gevraagd naar een reactie op de brief, ontkrachtte al de beschuldigingen in de brief. “Ik heb de brief ook gelezen. Ik betreur het, omdat het vol leugens zit. Dit is smaad en laster, want de dingen zijn aantoonbaar op onwaarheid. Ik denk dat de SWM er beter op reageert”, stelt de minister. Oosterling aan de andere kant stelt dat hij de zaak bij de procureur-generaal heeft aangekaart en overhandigd. “Zo zijn wij zeker dat de zaak goed onderzocht wordt. De pg zal het voor mij onderzoeken. Wij hebben onze verdenkingen. Het zijn echt niet de werknemers die de brief hebben geschreven. Het gaat om een handjevol mensen. Als het onderzoek gestart is en blijkt dat het zo is, dan liggen de gevolgen daar”, aldus Oosterling. Daar de zaak aan de pg is overgedragen, wenst de directeur niet vooruit te lopen met uitspraken. De minister is blij dat de zaak bij de pg beland is, waardoor er duidelijkheid komt in de zaak.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!