Jaarlijkse veiligheidscampagne rond vuurwerk in volle gang

De jaarlijkse veiligheidscampagne rond vuurwerk is volgens de persvoorlichter Ulrich Coats van de Korps Brandweer Suriname (KBS) in volle gang. De brandweer heeft onder andere een bespreking gehad met de districtscommissaris van Zuid-West en vertegenwoordigers van de activiteiten die in de binnenstad georganiseerd zullen worden, waaronder Kawina Festival en Suri Festival. “Alle actoren zijn hier en de vergadering ging enkel en alleen om de veiligheid. De politie was er ook bij. Kortom, de brandweer is voorbereid op de komende dagen en we laten niets aan het toeval over. Verder zullen we een mediacampagne houden vanaf 27 december, die partieel al is begonnen. De activiteiten zullen opgevoerd worden en we zijn al in de verschillende buurten met een soort instructiebus om zo de awareness op te voeren met betrekking tot de veiligheid. De informatie op de scholen is al afgewerkt. Verder zullen we flyers uit laten gaan met zowel confronterende beelden, maar ook met tips.”
De afdeling Preventie heeft een belangrijke verantwoordelijkheid ten aanzien van het kijken naar of traceren van gevaarlijk vuurwerk. De brandweer kijkt niet naar de naam, maar naar de impact die vuurwerk heeft. Volgens Coats kan het dat er nog onoorbare zaken tussen het vuurwerk zitten. “De grenzen zijn niet helemaal waterdicht, waardoor het kan dat er ook via andere wegen los van de haven gevaarlijk vuurwerk het land binnenkomt. We hopen het niet, maar er is een mogelijkheid daartoe.”
Ten aanzien van de controle met betrekking tot het veel eerder afschieten van vuurwerk is er een samenwerking tussen de brandweer en de politie om erop toe te zien dat men in de aangegeven periode deze afschiet. “Men zou de brandweer kunnen bellen indien geconstateerd wordt dat een individu eerder met afschieten is begonnen, maar als je wil dat het effectiever aangepakt wordt ben je toch eerder bij de politie terecht”, aldus Coats.

error: Kopiëren mag niet!