VSJS Sports Awards op 20 december

3 VSJS SportsDe Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) zal op dinsdag 20 december haar jaarlijks terugkerende VSJS Sports Awards organiseren. Dit zal plaatsvinden in de zaal van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) om 20.00 uur. Volgens VSJS-voorzitter Desney Romeo worden sporters middels deze awards gewaardeerd voor de prestaties die ze hebben geleverd het geheel jaar door. Sinds de VSJS de organisatie van deze avond in haar handen heeft, worden behalve de sportman en sportvrouw van het jaar, ook de beste sporters per discipline gekozen. Dit jaar zijn er 18 categorieën, waar een sportman, sportvrouw, meest belovende jongen en meisje gekozen zullen worden. Deze zullen dan meedingen naar de overall titel van Sportlui van het jaar. Ook de sporters met een beperking worden gehuldigd, terwijl het SOC ook de Lifetime Achievement Award uitreikt.
De winnaars van de verkiezing van Sportlui van het jaar krijgen allemaal een vliegticket cadeau. Deze worden gesponsord door de SLM en Rotary Club Paramaribo Residence. Het SOC is de grootste partner van de VSJS op deze avond in het bijzonder. De winnaars van vorig jaar waren Renzo Tjon A Joe (sportman), Chinyere Pigot (sportvrouw), Yael Touw Ngie Tjouw (meest belovende sporter) en Anviti Adhin (meest belovende sportster).
De criteria ’s om genomineerd te worden zijn naast de nationale en internationale prestaties, ook de Surinaamse nationaliteit bezitten en een voorbeeldig gedrag hebben. De periode waarover er beoordeeld wordt is tussen de dag van de vorige awardavond tot 30 november van dit jaar. De genomineerden worden voorgedragen door de sportbonden en coaches. De uiteindelijke beslissing van wie de winnaars zijn, worden genomen door een panel van sportjournalisten aangesloten bij de VSJS.
Romeo benadrukt dat de genodigde sporters, bestuurders en andere ruim voor 20.00 uur in de zaal aanwezig moeten zijn. ‘De inloop is om 19.30 uur. Daar het evenement live op de tv te zien zal zijn, is het gewenst dat een ieder rond 19.55 uur al in de zaal zit’, geeft de voorzitter aan.

error: Kopiëren mag niet!