Combe Markt: “Dit jaar zal een verlieslatend jaar zijn”

OD Combemarkt _Dit jaar zal een    verlieslatend jaar zijn_Kries Kalipdewsing, eigenaar van Combe Markt, riep vorig jaar in deze zelfde periode ondernemers op, om geen vreemde valuta op te kopen voor een hogere koers dan de vastgestelde commerciële bankkoersen. In 2016 is er een aantal ontwikkelingen geweest. De koers is van monetaire financiering, naar veilingen tot op de vrije markt beland. De koers is per heden nog steeds niet stabiel en ook nog dagelijks stijgende, vanwege onzekerheid/wantrouwen jegens de Surinaamse munt. Combe Markt is uiteindelijk ook met de stroom meegegaan en moest zich aanpassen aan de ontstane situatie. De jaarrekeningen zijn nog niet afgesloten, maar onderdirecteur Radjen Ramsoedit kan nu al aangeven dat 2016 voor Combe Markt in vergelijking met voorgaande jaren een jaar van verlies is geweest.
“Dit jaar zal een verlieslatend jaar zijn. Wij hebben grote koerssprongen gehad. Daarnaast zijn wij ook geconfronteerd met bijna niet betaalbare nutsvoorzieningen. De koopkracht is ook afgenomen. De verkoop is nog niet wat het wezen moet. Je ziet duidelijk dat consumenten terughoudend zijn. Waar de consument 5 liters olie kocht, koopt die nu 2 liters olie. Begrijpelijk, omdat mensen minder geld hebben om te besteden. Vorig jaar was het in deze periode iets beter dan in 2016. Misschien neemt de stroming toe als de mensen hun salarissen hebben ontvangen”, zegt Ramsoedit.
Het hele concern van Combe Markt biedt werkgelegenheid aan bijkans 600 werknemers. Ramsoedit prijst zich als onderdirecteur nog gelukkig om niet op het punt te zijn gekomen om personeel vanwege de precaire situatie te ontslaan. De ondernemer is ondanks de negatieve punten nog steeds optimistisch over een goede financiële jaarafsluiting.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!