42% stijging van kandidaten voor Jeugdparlementsverkiezing

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Het aantal kandidaten voor de verkiezing van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) is met 42 % gestegen ten opzichte van de verkiezing in 2013. De kandidaten zijn op donderdag 15 december 2016 middels een openbare zitting bekendgemaakt in de zaal van het Surinaams Olympisch Comité (SOC). Van de 229 jongeren die zich kandidaat hebben gesteld, zijn 201 toegelaten.
Om deel te kunnen nemen aan de verkiezing van het NJP mochten jongeren tussen 15 en 25 jaar op 5 december 2016 de benodigde documenten indienen. Deze zijn vervolgens middels de bestanden van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en de kiescommissie geverifieerd als die voldoen aan de vereisten. Een van de vereisten was dat de kandidaat het juiste aantal ondersteuners op de ondersteunerslijst moest hebben. Het resultaat werd na de verificatie door de Kiescommissie Verkiezing Nationaal Jeugdparlement bekrachtigd. Heel bijzonder is dat er twee jongeren, met respectievelijk een visuele en een lichamelijke beperking, zijn toegelaten.
Volgens de minister van Sport- en Jeugdzaken, Faizal Abdoelgafoer, is de regering zich ervan bewust dat participatie van jongeren zeer belangrijk is. Hij gaf aan dat er jongeren nodig zijn die zich inzetten voor het oplossen van de problemen in de verschillende districten. “Jullie hebben dromen, jullie durven om jouw district tot ontwikkeling te brengen. Ik daag jullie uit om leiderschap tentoon te stellen tijdens jullie campagne”, aldus de bemoediging van minister Abdoelgafoer aan de kandidaten.
Begin januari worden de kandidaten getraind in onder andere mediatechnieken, personal branding en omgaan met social media. Ook worden zij voorzien van tips voor hun campagne en promomateriaal. De jongeren die niet zijn toegelaten, mogen tot en met dinsdag 20 december 2016 een beroepsformulier indienen bij de minister van Sport- en Jeugdzaken. Na de fase van beroep zal de Organisatie Commissie via de media bekendmaken wie allemaal de kandidaten voor de verkiezing zijn, daar de mogelijkheid bestaat dat er na de beroepsfase nog kandidaten bijkomen. In het NJP kunnen 29 jongeren zitting nemen als jeugdparlementariërs voor een periode van 3 jaar. De verkiezing vindt op 8 februari 2017 plaats.

error: Kopiëren mag niet!