Medische Zending schort acties op

De Medische Zending Werknemersorganisatie (MZWO) heeft een algemene ledenvergadering belegd, waarbij er is besloten om de tot nog toe gehouden acties op te schorten. Volgens voorzitter Roy Haverkamp zijn de acties opgeschort, omdat de bond diezelfde morgen een fax heeft gezien van de directie, waarin staat aangegeven dat het bedrag van SRD 1,6 miljoen op de rekening van Medische Zending is gestort. “Daarmee zouden de achterstanden kunnen worden uitbetaald. Rest nog de SRD 2 miljoen die ten aanzien van de salarissen en bonussen uitbetaald moet worden. Dat proces ligt momenteel bij het ministerie van Volksgezondheid. De beschikking is gestuurd, zodat de declaratie opgemaakt kan worden. Er is tevens aan de directie medegedeeld dat het nog te storten bedrag uiterlijk op 20 december moet plaatsvinden.”
Op 13 december 2016 zijn personeelsleden van Medische Zending (MZ) en de MZWO naar het gebouw van De Nationale Assemblee getogen om de voorzitter een petitie te overhandigen. Daarin stond aangegeven dat de bedragen rond TWK, bonussen en salarissen nog steeds niet zijn gestort voor de medewerkers. Er is eveneens gesteld dat de leden van MZWO en medewerkers voldoende offers hebben opgebracht in de afgelopen periode en hebben de eis gesteld dat de TWK-uitbetaling voor 15 december 2016 moest plaatsvinden. Indien er geen gehoor hieraan gegeven zou worden, zou men genoodzaakt zijn over te gaan tot verscherping van de acties, waardoor de medische zorg in het binnenland verder in gevaar zou kunnen komen.
De voorzitter van de vaste commissie Volksgezondheid, Jennifer Vreedzaam, had over de acties gesteld dat men bijna een heel jaar door bezig is met de gezondheidszorg. Bijna elke maand wordt er aan de minister van Financiën en Volksgezondheid getrokken om een oplossing te brengen. Vreedzaam heeft aangegeven dat er aan een proces gewerkt wordt om het beleid binnen het ministerie van Volksgezondheid te beïnvloeden, waardoor er meer structuur komt in dit proces, vooral met betrekking tot uitbetaling van de gelden. “Als elke maand de Medische Zending ongeveer SRD 2, 5 miljoen moet krijgen, samen met alle andere instituten, moeten we kijken welk model we gaan creëren om ervoor te zorgen dat er structuur komt. Wanneer er structuur is, heeft Financiën ook een overzicht hoe het verloopt.”

error: Kopiëren mag niet!